Οι 5 επικρατέστερες θεωρίες συνωμοσίας στα κυπριακά social media για τον κορωνοϊό

Δείτε το πριν το κατεβάσουν.

Article featured image
Article featured image

5 ιστορίες για αγρίους.

Τίποτε δεν γίνεται τυχαία σε αυτό τον κόσμο. Αλλά πώς εξηγείται ο κορωνοϊός, με τρόπο ώστε να μην πλήξουμε και μάλιστα ως Κύπριοι να καταπλήξουμε;

«Ένα είναι σίγουρο, η Κοινή Λογική θα είναι πάντα λάθος!» (George Friedman, a forecast of the 20th century). Για όλα, λοιπόν, υπάρχει εξήγηση, όπως φυσικά και για τον κορωνοϊό και όσο λιγότερο λογική ακούγεται αυτή η εξήγηση τόσο το καλύτερο!

Διότι μπορεί για τους άλλους κατοίκους του πλανήτη η προέλευση του ιού να αποτελεί μυστήριο, όμως για τους Κύπριους επιστήμονες του φέησμπουκ η απάντηση ήταν παιχνιδάκι: και όχι απλώς βρήκαμε ποιοι έφτιαξαν τον ιό και γιατί, αλλά έχουμε 5 διαφορετικές θεωρίες ώστε να διαλέξει ο καθένας αυτήν που τον βολεύει καλύτερα! Ό,τι θέλει ο πελάτης, που λέμε.

1) Ο κορωνοϊός, όπως μας ενημερώνει με νέα επική ανάρτηση ο ηθοποιός Χρύσανθος Χρυσάνθου, φτιάχτηκε για να μας μαντρώσουν όλους στα σπίτια και να μπορούν ανενόχλητοι να εγκαθιστούν κεραίες 5G!

****** ****** ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΦΟΎ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ 5G ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ...

Posted by Chrisanthos Chrisanthou on Sunday, 5 April 2020


2) Ο ιός φτιάχτηκε από σιωνιστές και μασόνους που μισούν τον πολιτισμό μας -τον ποιο;- σε συνεργασία πάντα με μυστικές οθωμανικές υπηρεσίες με ένα και μοναδικό σκοπό, να μην μπορέσουμε οι Ορθόδοξοι να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, με τις κροτίδες, τις λαμπρατζιές και τα άλλα υπέρλαμπρης αισθητικής έθιμά μας. Ο Μόρφου, μάλιστα, είπε πως φέτος δεν θα έλθει ο Υιός του Θεού, αλλά ο Ιός του Θεού, σαν τιμωρία γιατί κάποιες γυναίκες ενώ ήταν έγκυες ήθελαν γιο αντί κόρη!



3) Η τρίτη θεωρία πρεσβεύει ότι όλο αυτό δημιουργήθηκε από τον κύριο Ορφανίδη, με σκοπό να επανέλθει δριμύτερος και να γεμίσει και πάλι την Κύπρο με υπεραγορές, τώρα που -όπως δείχνουν τα πράγματα- τα σουπερμάρκετ θα είναι οι μόνες επιχειρήσεις που θα μείνουν ανοικτές στην Κύπρο (να φανταστείτε, κλείσαμε 5 νοσοκομεία χωρίς να συγκινηθεί κανείς αλλά κάναμε επανάσταση μόλις μας είπαν ότι οι υπεραγορές θα κλείνουν την Κυριακή!).

91850814_120284306281037_2490265133922648064_n.jpg
Οι φαϊβτζήδες δεν σταματούν να ποστάρουν αυτές τις μέρες


4) Η τέταρτη -και η αγαπημένη μου κυπριακή επιστημονική εξήγηση- είναι πως ο ιός δημιουργήθηκε σε μυστικό εργαστήριο στα Κούκλια της Πάφου, και τους ξέφυγε όταν άνοιξαν το κουτί για να τον ταΐσουν! Οι Παφίτες αποσχιστές ήθελαν να κλείσουν το τούνελ και να κηρύξουν ανεξαρτησία για το κρατίδιο της Πάφου, επιστρέφοντας στη θρησκεία της θεάς Αφροδίτης και οργανώνοντας τοπικά όργια -που δεν θα είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα από αυτά της αρχαιότητας- σε συνεργασία με μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού!

siragga.png
Φωτογραφία: Ξεροτήανα Πάφου


5) Η τελευταία θεωρία, και για πολλούς η πιθανότερη, είναι πως ο κορωνοϊός είναι δημιούργημα του Πρόδρομου Πετρίδη, άλλως Μάκη, άλλως Μανιταρά, ώστε να ακυρωθεί το πρωτάθλημα και να μην μπορέσει να το σηκώσει η Ομόνοια! Σε χθεσινό γκάλοπ της στήλης μας, αυτή την εξήγηση θεωρεί σίγουρη πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας το 1948 τοις εκατό των συμπατριωτών μας.

makis.png


Αυτές είναι λοιπόν οι πέντε βασικές θεωρίες συνωμοσίας με βάση πάντοτε τα κυπριακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εσείς, δεν έχετε παρά να φτιάξετε τον καφέ σας και, βουτώντας το κουλουράκι σας, να διαλέξετε τη θεωρία που σας εκφράζει περισσότερο. Και μη ξεχνάτε, τίποτε δεν γίνεται τυχαία εκτός ίσως από το να συναντούν οι κάμερες τον Αβέρωφ σε κάποια εξόρμησή του!

αβερωφ.jpg


*Τέλος, τη θεωρία ότι κάποιοι δημιούργησαν τον ιό επίτηδες για να βρουν επιτέλους την αφορμή να φυτέψουν σε όλους μας μικροτσίπ δεν τη θεωρούμε σοβαρή, οπότε παραλείψαμε να τη συμπεριλάβουμε στο άρθρο. Υπήρχε ποτέ περίπτωση κάποιος να πιστέψει αυτό το πράγμα;

91906334_147698596662357_6418010015990284288_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ