Τίγρης στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ θετική στον κορωνοϊό

Η 4 ετών θηλυκή τίγρης Μαλαισίας, με το όνομα Nadia, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως καταγεγραμμένη περίπτωση ζώου που κόλλησε τον Covid-19 από άνθρωπο, όπως αναφέρει το BBC.

Article featured image
Article featured image

Ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης, που είναι κλειστός για τους επισκέπτες από τις 16 Μαρτίου, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης που έδειξε πως η τίγρης είχε κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα.

Η Nadia πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί από έναν ασυμπτωματικό φύλακα ζωολογικού κήπου, ενώ έξι ακόμη αιλουροειδή έχουν συμπτώματα. Σύμφωνα με το BBC, η τίγρης είχε ξηρό βήχα από τα τέλη του περασμένου μήνα. Ο εργαζόμενος που εκτιμάται πως μετέδωσε τον ιό στο ζώο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από εμάς γνωρίζει οπουδήποτε στον κόσμο πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε», δήλωσε ο Paul Calle, ο επικεφαλής κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο, στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή.

Είπε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματα με άλλους ζωολογικούς κήπους και ιδρύματα που ερευνούν τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η Nadia, η αδερφή της Azul, καθώς και δύο ακόμη τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει συμπτώματα και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος. Τα ζώα εμφανίζουν μείωση της όρεξης, αλλά κατά τα άλλα λειτουργούν καλά υπό κτηνιατρική φροντίδα. Εξέταση έγινε μόνο στη Νadia.

Οι γάτες, τόσο οι άγριες όσο και οι οικόσιτες, είναι ευάλωτες στον κορωναϊό, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν γνωστό αν μπορούσαν να κολλήσουν SARS-CoV-2. Μια νέα κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη και οι επιστήμονες σπεύδουν να μάθουν ποια άλλα είδη μπορεί να μολυνθούν.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ