Το νούμερο #1 trend στο «ελληνικό» Twitter έπαψε να είναι ο κορωνοϊός

Μια άλλη, πιθανή, καταστροφή έκανε την εμφάνισή της και τα κάλυψε όλα.

Article featured image
Article featured image

Όταν ξεκινούσε το 2020, κάποιοι υποστήριζαν πως πρόκειται για μία πολύ ευοίωνη χρονιά αφού ο θετικό αριθμός της θα έφερνε γούρι στην ανθρωπότητα και θα είχαμε ένα πολύ δημιουργικό και αισιόδοξο έτος. Φευ!

Από το ξεκίνημά του το νέο έτος έδειξε τα δόντια του, με τον Covid-19, να επικρατεί ως το απόλυτο δυσοίωνο high light, μέχρι τη στιγμή που ήρθε (ξανά) το Τσέρνομπιλ.

Όπως διαβάζουμε, αύξηση της ραδιενέργειας, λόγω μιας δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στη ζώνη αποκλεισμού που περιβάλλει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, όπου το 1986 σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ανέφερε την Κυριακή η Ουκρανία. δασικής πυρκαγιάς. «Υπάρχουν άσχημες ειδήσεις: η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό στο επίκεντρο της φωτιάς», δήλωσε στο Facebook ο Εγκορ Φιρσόφ, επικεφαλής της υπηρεσίας οικολογικής επιθεώρησης.

Ο Φιρσόφ συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει έναν μετρητή Γκάιγκερ (για την ανίχνευση και μέτρηση της ακτινοβολίας) που εμφανίζει επίπεδο ραδιενέργειας 16 φορές υψηλότερο από το κανονικό. Οι φλόγες κατάκαψαν περισσότερα από 1.000 στρέμματα της δασικής έκτασης που βρίσκεται γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων είχαν διαβεβαιώσει αρχικά σήμερα ότι δεν υπήρχε αύξηση της ραδιενέργειας, αφότου είχαν κάνει λόγο χθες για «δυσκολίες» στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή λόγω μιας αύξησης της ραδιενέργειας σε ορισμένα σημεία.

Με όλα τα πιο πάνω να αποτελούν το νέο μέτωπο του πλανήτη ενάντια σε μία πιθανή μαζική καταστροφή, η είδηση για το Τσέρνομπιλ κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στο «ελληνικό» Twitter, ξεπερνώντας για πρώτη φορά, μετά από καιρό, τον #κορωνοϊό.

Αρκετή δόση μαύρου χιούμορ και διάθεσης για να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας με τον Covid-19, αρκετοί χρήστες κέντησαν με μερικά ευφάνταστα tweets.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ