Τι συμφώνησαν ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας

Οι εκκλησίες που θα λειτουργήσουν, τα μέτρα που θα τηρηθούν και τα πλάνα για επανάληψη της αναστάσιμης δοξολογίας.

Article featured image
Article featured image

Συνάντηση στο Προεδρικό είχαν σήμερα Πρόεδρος Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για να συζητήσουν σχετικά με τα νεότερα σε σχέση με την επιδημία, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά τις πασχαλινές εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει και του Πάσχα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα νέα μέτρα που αποφάσισε, χθες, το Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον τόπο μας.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, σημειώθηκε η κοινή θέση ότι είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας να αποφασίσει σε ποιες εκκλησίες θα γίνουν λειτουργίες, αλλά θα πρέπει εκεί όπου θα λάβουν χώρα να τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ ταυτόχρονα θα τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφεραν την αμοιβαία αντίληψη ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας και η απόφαση για επανάληψη της λειτουργίας της Ανάστασης σε μεταγενέστερο χρόνο και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να παραστούν και οι πιστοί που το επιθυμούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ