Με τα μέτρα χαλάρωσης αλλάζουν και οι κωδικοί μετακίνησης (έντυπο Β, SMS)

Τι έχει προστεθεί στο έντυπο Β’ για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και τι θα αφορούν οι αριθμοί που θα στέλνουμε με SMS στο 8998.

Article featured image
Article featured image

Όπως ήταν αναμενόμενο με την ανακοίνωση των μέτρων αποκλιμάκωσης και την επαναλειτουργία επιπλέον επιχειρήσεων και υπηρεσιών, από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, θα ερχόταν και αλλαγή στους κωδικούς κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Το Υπουργείου Υγείας απέστειλε χθες, το νέο διάταγμα και παράλληλα τον αναθεωρημένο πίνακα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις που αφορά τόσο το έντυπο Β’ που χρησιμοποιούν οι άνω των 65 ετών, όσο και το μήνυμα sms στο 8998, που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι.

Ο αριθμός 2 αφορά πλέον την μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών λιανικού εμπορίου αφού στο διάταγμα της 24ης Μαρτίου αφορούσε μόνο την μετάβαση σε κατάστημα για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης.

Στον αριθμό 6 υπάρχει μετατροπή για μετακίνηση για ατομική άθληση (περπάτημα, κολύμπι, ποδηλασία, αντισφαίριση, γκολφ, κλπ) ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα ενώ παραλείπεται η φράση σε γειτνιάζουσες από την οικία περιοχές.

Στον αριθμό 7 πέραν της μετάβασης σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος βάπτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων προστίθενται και η μετάβαση για ατομική προσευχή.



Το Έντυπο Α, που αφορά την μετακίνηση για εργασία, παραμένει ως έχει

entipo a.png




Το Έντυπο Β από την Δεύτερα, 4 Μαΐου, θα έχει αυτή τη μορφή, αφού στους υφιστάμενους κωδικούς μετακίνησεις έχουν προστεθεί επιπλέον επιλογές.

entipo b.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ