Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης των ειδικών σχεδίων;

Ήδη έχουμε διανύσει το πρώτο μισό του Μαΐου.

Article featured image
Article featured image

Με τις αιτήσεις για τη δεύτερη φάση των ειδικών σχεδίων στήριξης εργαζομένων να βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο εδώ και μία περίπου εβδομάδα και τους δικαιούχους να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που αναρωτιούνται πότε θα τους καταβληθεί το ειδικό επίδομα που δικαιούνται.

Παρότι, σύμφωνα και τις δηλώσεις των λειτουργών του υπουργείου Εργασίας, τα τεχνικά προβλήματα και τα λάθη σε σχέση με τις αιτήσεις των δικαιούχων είναι μειωμένα από την πρώτη φάση, εντούτοις οι πληρωμές δεν αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ανώτερος Λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας, Άντης Αποστόλου, του υπουργείο έδωσε χρονικό ορίζοντα για τη λήξη υποβολής αιτήσεων, την 20η Μαΐου. Εάν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν προκύψουν καθυστερήσεις από πλευράς εργοδοτών στην υποβολή των αιτήσεων για τους εργαζομένους τους, τότε το υπουργείο θα ξεκινήσει την αξιολόγηση των αιτήσεων για να μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν στις πληρωμές.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η έναρξη των πληρωμών για τη δεύτερη φάση των σχεδίων αναμένεται να ξεκινήσει σε κάποια φάση, μετά τις 20 Μαΐου, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος που θα χρειαστεί το υπουργείο για να αξιολογήσει τις αιτήσεις των δικαιούχων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ