Ποια παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο στις 21 Μαΐου

Τελείωσε πριν από λίγο η μεγάλη σύσκεψη του ΠτΔ με τους επιδημιολόγους.

Article featured image
Article featured image

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό, που ξεκίνησε στις 10:30 σήμερα, παρουσία του Προέδρους της Δημοκρατίας και της επιδημιολογικής ομάδας.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ήταν και αυτό της επιστροφής στις σχολικές μονάδες όλων των παιδιών στις 21 Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Λοιμωξιλογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, επιδημιολογική ομάδα και προεδρικό αποφάσισαν ομόφωνα όπως στις 21 Μαΐου επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, με τις ομάδες των 12 παιδιών ανά τάξη. Τα νηπιαγωγεία και τις προδημοτικές, παραμένουν κλειστά, καθώς λόγω του νεαρού της ηλικίας των παιδιών θα ήταν πιο δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και προστασίας. Παράλληλα δεν επιστρέφουν ούτε οι μαθητές 1ης και 2ας Λυκείου.

Όπως ανέφερε η κα Κολλιού στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής λεπτομέρειες για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία όπως και τες υπόλοιπες αποφάσεις που λήφθηκαν σήμερα, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, την Πέμπτη, 21 Μαΐου θα παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης ομάδας, όπως θα ειδοποιηθούν από το σχολείο τους και την Παρασκευή, 22 Μαΐου, θα παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της δεύτερης ομάδας, επίσης όπως θα διαχωριστούν από τα σχολεία τους. Οι δύο αυτές πρώτες ημέρες θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των παιδιών και των δασκάλων σχετικά με τα νέα δεδομένα.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, τα σχολεία λειτουργούν εναλλάξ με την πρώτη ομάδα να πηγαίνει σχολείο μέχρι την Παρασκευή, και τη δεύτερη ομάδα να μεταβαίνει στο σχολείο την εβδομάδα 1η-5 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ