Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων στα σχολεία τους

Η λειτουργία των σχολείων τις δύο πρώτες (21-22/5) και η εβδομάδα που θα ακολουθήσει.

Article featured image
Article featured image

Την επιστροφή των δημοτικών και των γυμνασίων αποφάσισε σήμερα επιδημιολογική ομάδα και Προεδρικό, εξαιρώντας από το σχέδιο τους μαθητές της α’ και β’ Λυκείου, όπως και τα παιδιά νηπιαγωγείων και προδημοτικής.

Πώς θα γίνει ωστόσο η επιστροφή στα σχολεία;

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, την Πέμπτη, 21 Μαΐου, θα παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης ομάδας, όπως θα ειδοποιηθούν από το σχολείο τους και την Παρασκευή, 22 Μαΐου, θα παρουσιαστούν στα σχολεία οι μαθητές και οι μαθήτριες της δεύτερης ομάδας, επίσης όπως θα διαχωριστούν και θα ενημερωθούν από τα σχολεία τους.

Οι δύο αυτές πρώτες ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφιερωθούν στην ενημέρωση των παιδιών και των δασκάλων σχετικά με τα νέα δεδομένα και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, τα σχολεία θα ξεκινήσουν την εναλλάξ λειτουργία τους, με την πρώτη ομάδα να μεταβαίνει στο σχολείο από τις 25/5 έως τις 29/5 και τη δεύτερη ομάδα να μεταβαίνει στο σχολείο την εβδομάδα 1η-5 Ιουνίου.

Να θυμήσουμε ότι η αρχική σκέψη για την εναλλάξ παρουσία των μαθητών στις τάξεις, ήταν η μετάβασή των μισών τις τρείς πρώτες ημέρες της εβδομάδας(Δ-Τ) και των άλλων μισών τις υπόλοιπες δύο (Π-Π) και εναλλάξ την επόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ