Πολλές αναφορές πολιτών για πουλιά καθηλωμένα στο έδαφος

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα πουλιά; Η τοποθέτηση του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωση του Birdlife Cyprus:

Τις τελευταίες μέρες έχουμε λάβει πολλά τηλεφωνήματα / μηνύματα από πολίτες που βρήκαν πουλιά καθηλωμένα στο έδαφος. Πολλά από αυτά ήταν νεαρά Πετροχελίδονα, τα οποία πήδηξαν από τις φωλιές τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες (φανταστείτε πόση ζέστη μπορεί να κάνει σε μια μικρή τρύπα κάτω από ένα κεραμίδι...).

Αν βρείτε ένα Πετροχελίδονο, παρακαλούμε βάλτε το σε ένα χάρτινο κουτί με τρύπες για εξαερισμό και καλέστε μας στο 22455072 ή στείλτε μας ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook για συμβουλές.

Για εμφανώς τραυματισμένα πουλιά που χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε σημειώστε ότι ως οργανισμός για την προστασία της φύσης δεν είμαστε κέντρο περίθαλψης και αποκατάστασης, ούτε έχουμε τις εγκαταστάσεις για να κρατήσουμε πουλιά σε αιχμαλωσία, ανεξάρτητα από το είδος ή τον λόγο.

Για τον λόγο αυτό, δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε ένα πουλί που χρειάζεται κτηνιατρική περίθαλψη ή φροντίδα σε αιχμαλωσία. Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας λειτουργεί αναρρωτήριο για άγρια πουλιά, όπου φροντίζει τραυματισμένα άγρια πουλιά και έχει τα πιο κατάλληλα άτομα για αυτό το σκοπό. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας στο 22 867786.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε, αν βρείτε ένα νεαρό πουλί καθηλωμένο στο έδαφος εδώ: https://birdlifecyprus.org/found-baby-bird-gr



Φωτογραφία: Πετροχελίδονο, Marc Pascual / Pixabay

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ