Το απόλυτο viral των ημερών στα ελληνικά media αφορά την Κύπρο

Hot topic σε social media και ιστοσελίδες το οποίο ξεκίνησε επί της ουσίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Όσοι δεν γνωρίζουν τον βουλευτή και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο, αρκεί να ψάξουν το όνομά του στο Youtube για να τον γνωρίσουν.

Για χάρη της συζήτησης, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως στην εκπομπή που διατηρεί ο κύριος Βελόπουλος, Κόντρα και Ρήξη, το 2014 διαφήμιζε προς πώληση, βιβλίο με χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

Αυτή τη φορά ο κος Βελόπουλος βρέθηκε στο προσκήνιο για το βιογραφικό του, που υπάρχει στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Βουλής, το οποίο αναφέρει πως κατέχει πτυχίο (2013) και μεταπτυχιακό (2016) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Screenshot_12-4-758x491.jpg

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πως, η εν συγκεκριμένη αναφορά του κου Βελόπουλου έφτασε μέχρι την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία εξέδωσε αμέσως επιστολή διευκρινίζοντας πως ο κος Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγκεκριμένα γράφει η ανακοίνωση:

Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.»

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να απαντήσει μέσω Twitter, αρχικά κατηγορώντας τα ΜΜΕ και την Ελληνική Κυβέρνηση για αισχρά ψεύδη:

Ενώ λίγο αργότερα επανήλθε με διάψευση αναρτώντας φωτογραφία του μεταπτυχιακού του:

ptixio.jpg

Και κάπου εκεί λύθηκε το μυστήριο καθώς ο κος Βελόπουλος αποφοίτησε από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ωστόσο η λέξη «Ανοιχτό» δεν αναφερόταν ούτε στο βιογραφικό του στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Βουλής ούτε στο βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα, κάτι το οποίο διόρθωσε μετά τη διάψευση του Πανεπιστημίου Κύπρου, αν και ποτέ δεν παραδέχτηκε ανοιχτά το λάθος.


Πριν τη διόρθωση:

πανε.jpg



Μετά τη διόρθωση

διορθωση.jpg


Η θέση του καθηγητή, Σωκράτη Κάτσικα, πρύτανη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου:


«Το πανεπιστήμιο της Κύπρου καλώς έκανε και έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης γιατί ο κ. Βελόπουλος δεν ήταν φοιτητής του. Ο κ. Βελόπουλος αποφοίτησε το 2013 από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 2016 έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το ίδιο ίδρυμα» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρύτανης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Ελληνικής Λύσης» απέκτησε και τα δύο ακαδημαϊκά πτυχία παρακολουθώντας τα μαθήματα εξ αποστάσεως όπως και προβλέπεται από τους κανονισμούς του ιδρύματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ