Αύριο, 22 Μαΐου, τι κάνεις;

Ομάδα εθελοντών καλεί όλους μας σε διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αποκλεισμό των παιδιών με αναπηρίες, από την επιστροφή τους στα σχολεία.

Article featured image
Article featured image

Κύμα αντιδράσεων φαίνεται να ξεσήκωσε η απόφαση που έλαβε το υπουργείο Παιδείας, λίγες ώρες πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, για αποκλεισμό των παιδιών με αναπηρίες, από τις τάξεις τους.

Με τον Υπουργό Παιδείας να επικαλείται θέματα ασφάλειας και υγείας των παιδιών, γονείς, οργανωμένα σύνολα, αλλά και η ίδια η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, διαφωνούν με την πρακτική του υπουργείου, χαρακτηρίζοντάς την ως άδικη απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες, ενώ σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η εν λόγω απόφαση προκαλεί ανισότητες και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.

Μία ομάδα εθελοντών μέσω του Facebook, καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του υπουργείου αύριο, 22 Μαΐου στις 09:00 το πρωί, υπό τον τίτλο «Όχι στη διάκριση του υπουργείου Παιδείας κατά των παιδιών με αναπηρίες».

Αναφέρουν στη σελίδα τους: «Καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ως προς τα παιδιά με αναπηρίες και τον αποκλεισμό τους από τις σχολικές μονάδες. Καλούμε γονείς, οργανώσεις, συντεχνίες, πολιτικούς, βουλευτές και όσοι πιστεύουν στην αδικία που γίνεται εις βάρος των παιδιών μας, να στηρίξουν τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ