Ο Κασιδιάρης αποχωρεί από την Χ.Α και ιδρύει δικό του κόμμα [Χρυσή Απόσχιση]

«Ήσουν το λάθος μου, το πιο μεγάλο», γράφει ο Μιχαλολιάκος στο Twitter.

Article featured image
Article featured image

Ως μία φυσική εξέλιξη χαρακτηρίζεται εν πολλοίς η αποχώρηση ενός εκ των πρωτοστατών της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, ιδίως μετά την αποτυχία του κινήματος να καταλάβει μία θέση στις τελευταίες εθνικές εκλογές της χώρας, την ίδια ώρα που η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, οδεύει προς το τέλος της.

Η χρυσή απόσχιση Κασιδιάρη – Χ.Α ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τον ίδιο μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το βίντεο, ο πρώην βουλευτής και υπόδικος, ανέφερε παράλληλα πως προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέου φορέα με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Να σημειώσουμε πως πριν τον Κασιδιάρη, είχαν αποχωρήσει από την οργάνωση ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επίσης υπόδικος, ο οποίος εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές του 2019, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε διατηρώντας την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο με τους Γερμενή και Ηλιόπουλο να τον ακολουθούν στην πόρτα της εξόδου.

Ο Κασιδιάρης επικαλέστηκε ως λόγω της αποχώρησής του, την απόρριψη της πρότασής του για αναδιοργάνωση του κόμματος, η οποία συνοδεύτηκε, όπως υποστηρίζει, από συζητήσεις όπου σημειώθηκε απόλυτη διαφωνία του ιδίου με το υπόλοιπο κόμμα.

Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα στο βίντεο, «Δημιουργούμε ένα κίνημα Ελλήνων για την εθνική επιβίωση και την αναγέννηση του ελληνισμού. Την κίνησή μας πλαισιώνουν Ελληνίδες και Έλληνες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας. Πρώτος αντικειμενικός σκοπός να υπάρχει στην επόμενη Βουλή μία αληθινή εθνική αντιπολίτευση. Μία ισχυρή και σοβαρή φωνή ενάντια στα εθνομηδενιστικά σχέδια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος».

Σε σχέση με στις θέσεις που θα πρεσβεύει το κόμμα του και έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, περιλαμβάνεται η αντίθεσή τους στο γάμο ομοφυλοφίλων, ενώ τάσσεται εναντίων κάθε μορφή μεταναστών, αποκαλώντας τους «λαθρομετανάστες». Μάλιστα φαίνεται πως έχει και επεκακτικές τάσεις, αφού υποστηρίζει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Μεταξύ άλλων, κόντρα σε κάθε περιβαλλοντική ευαισθησία, υποστηρίζει την εξόρυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη.

Στο μεταξύ, ο μέχρι προσφάτως παντοδύναμος Καίσαρας της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος, αποδυναμωμένος και προδομένος, σχολίασε μέσω Twitter τη στάση των πρώην συντρόφων με μια πικρή παραδοχή:

236735-5x3-topteaser1260x756.jpg


Με πληροφορίες από VICE/ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ