«Ναι κύριε υπουργέ, έχω δύο υπέροχα παιδιά με αναπηρία που, προς έκπληξή σας, κυκλοφορούν ελεύθερα»

Η Αφροδίτη Πολυβίου είναι μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία, που βάσει της απόφασης του υπουργείου, δεν επιτρέπεται αν επιστρέψουν στο σχολείο τους. Αποφάσισε λοιπόν να αναρτήσει μία φωτογραφία των παιδιών της στο διαδίκτυο και να γράψει λίγα λόγια με αποδέκτη τον υπουργό Παιδείας.

Article featured image
Article featured image

Η ανάρτηση της κυρίας Αφροδίτης Πολυβίου:

«ΝΑΙ κύριε (με μικρά γράμματα) υπουργέ Παιδείας έχω δύο υπέροχα παιδιά με αναπηρία και ΝΑΙ κύριε υπουργέ, προς έκπληξή σας, κυκλοφορούν ελεύθερα. Προς δική μας έκπληξη τώρα, απαγορεύτηκε από εσάς η είσοδος τους σε ένα χώρο που μέχρι πρότινος θεωρούσαν δεύτερο τους σπίτι. Ακόμη πιο απάνθρωπο είναι πως για να τα δεχτείτε πίσω χρειάζονται χαρτιά και πιστοποιητικά, αποδεικτικά τα οποία όλα τα σχολεία έχουν στην κατοχή τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Έλος κύριε!

Με προβληματίζει ωστόσο το γεγονός πως εμμένετε σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση, παρά την κατακραυγή του κόσμου, της Επιτρόπου Προστασία Δικαιωμάτων του Παιδιού και των ΜΜΕ. Ποιος είναι ο λόγος; Τι θέλετε αν αποδείξετε; Δεν είναι γιατί έλειψαν μία μέρα από τα σχολεία, είναι γιατί επιμένετε να τα κρατάτε μακριά.

Ευτυχώς σε αυτό το εντελώς ανοργάνωτο σύστημα του υπουργείου Παιδείας, υπάρχουν και άνθρωποι που αξιολογούν διαφορετικά τις καταστάσεις. Οι δάσκαλοι, που σε αυτούς αναθέσατε την ανακοίνωση αυτής της άθλιας απόφασης, φέρνοντάς τους σε αυτή τη δύσκολη θέση, τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας, αυτοί οι άνθρωποι ήταν που μας στήριξαν, όπως και τις δύο αυτές μέρες που αφήσατε τα παιδιά μας εκτός. Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια κύριε...»

98463377_10221877684313166_711228983441620992_o.jpg

Την απαράδεχτη απόφαση, τελευταίας στιγμής του υπουργείου Παιδείας, δεν συμμερίζονται, όπως φαίνεται ούτε μερίδα επιδημιολόγων, ούτε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού, ούτε και η Επίτροπος Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αμφότερες οι οποίες χαρακτήρισαν την εν λόγω απόφαση ως απαράδεκτη και εντελώς αντίθετη σε κάθε πνεύμα ισότητας και μη διακρίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ