Τα (πολλά) μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κύπρο σήμερα Κυριακή

Η επαρχία Αμμοχώστου στο επίκεντρο.

Article featured image
Article featured image

Δεν «ξεκλείδωσε» καλά-καλά η Κύπρος και από τις πρώτες κιόλας μέρες, ένεκα και τον υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των ισχυρών ανέμων, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει απανωτά μέτωπα πυρκαγιών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σήμερα, Κυριακή, στο επίκεντρο βρέθηκε η επαρχία Αμμοχώστου με πυρκαγιές να ξεσπούν σε Λιοπέτρι, Ξυλοφάγου και Δασάκι της Άχνας.

EF2FF0FF-559D-4683-8AE4-5C1DD1084702.jpeg


Το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στον δρόμο Λιοπετρίου – Αυγόρου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκρίνεται άμεσα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα από το Παραλίμνι και τρία από την Ξυλοφάγου. Επίσης, στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκε και μια κινητή μονάδα του τμήματος δασών καθώς και δέκα γεωργικοί ελκυστήρες.

Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε τρία εκτάρια βλάστησης, κρίθηκε έως αρκετά σοβαρή, καθώς απείλησε κατοικίες και κατοίκους.

89DDE732-7185-4095-9FDB-E92CAB640FAA.jpeg


Η παρέμβαση της πυροσβεστικής, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, απέτρεψε την επέκτασή της φωτιάς σε σπίτι. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Δασάκι της Άχνας. Πυροσβεστική, αστυνομία των βάσεων αλλά και πολίτες τέθηκαν αμέσως επί ποδός.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, έχοντας κάψει τέσσερα εκτάρια άγριας βλάστησης και μπάλες σανού. Από τη φωτιά κάηκε ένα περιβόλι και μια φάρμα.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο των βάσεων και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Τρίτο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις δύο στη δασώδη περιοχή στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Η πυρκαγιά έκαψε βλάστηση από ακακίες και πεύκα ενώ επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του τμήματος δασών και ένα της πολιτικής άμυνας.

Οι προσπάθειες ενισχύθηκαν με εναέριες ρίψεις νερού από αεροσκάφη του τμήματος δασών και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Μέχρι τις πέντε το απόγευμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Λαπάτσα στη Λευκωσία

15eca5c403106e.jpg

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λαπάτσα στη Λευκωσία, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο σπεύδουν τρία οχήματα, ενώ λόγω τον ισχυρών ανέμων η Πυροσβεστική έθεσε υπό την προστασία της αριθμό κατοικιών στην περιοχή

Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να καίει σπαρτά και μπάλες σανού, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Νέα φωτιά στο Διόριος σε εξέλιξη στα κατεχόμενα

Για νέα φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Διόριος και προς το Καπούτι της Μόρφου, κάνουν λόγο τ/κ ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις μεταδίδει ότι η πυρκαγιά είναι σε δασώδη και πάλι έκταση, κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά την περασμένη Κυριακή. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, αλλά όπως μεταδίδουν όλα τα τ/κ ΜΜΕ, μεγάλη δύναμη της «πυροσβεστικής», δυνάμεις του κατοχικού στρατού αλλά και κάτοικοι της περιοχής, παρενέβησαν άμεσα και καταβάλλουν ακόμα προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο.

Τα τ/κ ΜΜΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για την έκτη πυρκαγιά σήμερα. Οι άλλες πέντε έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ