«κ. Καθηγητά, σας ευχαριστούμε θερμά για αυτήν τη θέση στον πάτο!»

Το viral κείμενο ενός Έλληνα με αφορμή το χθεσινό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόρδα.

Article featured image
Article featured image

Πριν από λίγα λεπτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τους 100,000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Λίγη ώρα πριν, ο καθηγητής Τσιόδρας, μας αποχαιρέτησε από την πρώτη γραμμή και επιστρέφει victor et triumphator στα μετόπισθεν.

Βίοι παράλληλοι και αντίθετοι.

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ καταγράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 50,000 νεκρούς στις 24 Απριλίου. Χρειάστηκαν δυο μήνες για το πρώτο "πενηντάρι", αλλά μόλις ένας μήνας για το δεύτερο. Προφανώς γιατί είναι απλή γρίπη... Βέβαια, υπάρχει κι ο Τραμπ που θεωρεί "παράσημο τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ".

Όπως υπάρχουν και τα εν Ελλάδι τραμπόπουλα. Που άλλη δουλειά δεν έκαναν να βρίζουν νυχθημερόν τον Τσιόδρα. Η αποδοχή του έγινε ο εφιάλτης τους. Προσπάθησαν να τον πολεμήσουν και να τον αποδομήσουν με κάθε τρόπο και επιχείρημα που στο τέλος κατέληγε σε σφαλιάρα από την ίδια την πραγματικότητα: πιάστηκαν από τις ανοησίες αγέλης του Μπόρις και έφαγαν σφαλιάρα, πιάστηκαν από τις ανοησίες αγέλης του Τραμπ και έφαγαν σφαλιάρα (υπενθυμίζω ότι ο Τραμπ θα άνοιγε την οικονομία στις 6 Απριλίου), πιάστηκαν από τις ανοησίες αγέλης του Βελγίου και έφαγαν σφαλιάρα, πιάστηκαν από τις ανοησίες αγέλης της Ολλανδίας και έφαγαν σφαλιάρα, πιάστηκαν από τις ανοησίες αγέλης της Σουηδίας και έφαγαν σφαλιάρα, πιάστηκαν από ο,τι μπορούσαν και δεν μπορούσαν για να μας δείξουν πόσο σκεπτόμενοι είναι αυτοί και πόσο πρόβατα εμείς που εμπιστευόμασταν τον Τσιόδρα.

Τώρα, κάποιοι από αυτούς, σκούζουν ότι ανοίγουμε πολύ γρήγορα και χωρίς προϋποθέσεις.

Εδώ που φτάσαμε όμως, να θυμηθούμε τα βασικά:

Κατά σειρά, τις δέκα πρώτες χώρες παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού:

- Βέλγιο (806)
- Ισπανία (574)
- UK (546)
- Ιταλία (544)
- Γαλλία (436)
- Σουηδία (409)
- Ολλανδία (342)
- Ιρλανδία (326)
- USA (302)
- Ελβετία (221)

Παγκόσμιος μέσος όρος: 44,8

Η αλήθεια είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία: όποιος μαντρώθηκε εγκαίρως την ώρα της κορύφωσης, σώθηκε. Όποιος άργησε τον πήρε ο διάολος. Κι όποιος πήγε να παίξει με ανοσίες αγέλης, όπως τα Σουηδά, έφτασε την ανοσία του πληθυσμού στο ιλιγγιώδες νούμερο του...7%, ξεπαστρεύοντας ηλικιωμένους...60αρηδες που πέθαιναν σπίτι τους χωρίς αναπνευστήρα. Και θα φάει και την ίδια ύφεση στο κεφάλι με τους υπόλοιπους.

Η πτωχή πλην τίμια Ελλαδίτσα βρίσκεται για άλλη μια φορά στον πάτο. Μόλις στην 70η θέση, πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με 17 θανάτους ανά εκατομμύριο.

κ. Καθηγητά, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ για αυτήν την θέση στον πάτο!


Πριν από λίγα λεπτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τους 100,000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Λίγη ώρα πριν, ο καθηγητής...

Posted by Periklis E. Kontongonas on Tuesday, 26 May 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ