Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στη σωματική άσκηση έκαναν στην Αυστραλία

Γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς στην Κύπρο;

Article featured image
Article featured image

Αρχικά ήταν μόνο το περπάτημα ή το τρέξιμο στο οικοδομικό τετράγωνο του σπιτιού μας. Με τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης, ωστόσο, το φάσμα άνοιξε και πλέον η σωματική άσκηση περιλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες, ανάμεσά τους η κολύμβηση, η ορειβασία, η αντισφαίριση και άλλα αθλήματα που απαιτούν το πολύ δύο συμμετέχοντες, όπου είναι και το όριο που έθεσε το υπουργείο Υγείας.

Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, ωστόσο, η οποία βιώνει το δικό της γενικευμένο lockdown, πρόσθεσαν στη σωματική άσκηση και την οδήγηση μοτοσικλέτας, δίνοντας δυνατότητα εξαίρεσης από τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας!

Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο ότι τα περιοριστικά μέτρα, που αφορούν την Νέα Νότια Ουαλία για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι τα αυστηρότερα στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, οι παραβάτες του lockdown κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 δολαρίων επιτόπου ή, στην χειρότερη περίπτωση, χρηματική ποινή έως 11.000 δολαρίων!

Παρόλα αυτά, η προσθήκη της οδήγησης μοτοσικλέτας στη σωματική άσκηση δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς μία ώρα οδήγησης σε επαρχιακούς δρόμους καίει 400 θερμίδες, όσο δηλαδή και μια ώρα ζωηρό περπάτημα. Προς το παρόν, τα μέτρα περιορισμού για τη μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Νέα Νότια Ουαλία, θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ