Έλληνες καλλιτέχνες ετοιμάζουν καθολική απαγόρευση των έργων τους

Ούτε στο διαδίκτυο ούτε πουθενά.

Article featured image
Article featured image

Πριν μερικές ημέρες, αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες παρακολουθώντας την αδιαφορία του ελληνικού κράτους απέναντί τους και την απαξίωσή τους ως επαγγελματίες, αποφάσισαν να βάλουν μαύρο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν, αποφασίζοντας να μην δημοσιεύσουν οτιδήποτε, εάν το κράτος δεν αλλάξει τη στάση του απέναντί τους. Ανάμεσά τους, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νατάσας Μποφίλιου.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πράξη αυτή και με την Ελλάδα να διανύει ήδη την πρώτη εβδομάδα χαλάρωσης των μέτρων, το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να μη στηρίζει ουσιαστικά τους επαγγελματίες της τέχνης, φέρνοντάς τους σε δεινή θέση.

Στις 7 Μαΐου και έπειτα από την τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, Λίνας Μενδώνη, η οποία για ακόμη μία φορά δεν περιλάμβανε τους ανθρώπους της τέχνης, ο τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς, έκανε μια ανάρτηση σκληρή μα ψύχραιμη προειδοποιώντας για την «έσχατη λύση» στην οποία οδηγούνται οι καλλιτέχνες.

Μεταξύ άλλων, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ανέφερε πως συνθέτες, στιχουργοί και τραγουδιστές βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής καθώς δεν μπορούν να κάνουν συναυλίες ούτε και να τραγουδήσουν σε κάποια σκηνή ή άλλο χώρο, την ίδια ώρα που η δουλειά τους βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο δωρεάν ή αναπαράγεται από οπουδήποτε και οποιονδήποτε, χωρίς να πληρώνονται πνευματικά ή άλλα δικαιώματα.

Ένεκα αυτού, ο τραγουδοποιός προειδοποίησε πως εάν το κράτος δεν τους στηρίξει σύντομα θα αναγκαστούν να προβούν σε καθολική απαγόρευση των έργων τους, διαμέσου της νομικής οδού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ