Mustafa Ruso, ετών 64

Ο Τουρκοκύπριος εργάτης, ο οποίος ήρθε για δουλειά στις ελεύθερες περιοχές, από την Τρίτη το βράδυ κοιμάται στο αυτοκίνητο.

Article featured image
Article featured image

Δύο μέρες πριν, την Τρίτη 9 Ιουνίου, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την οικογένειά του και να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, γνωρίζοντας πως θα αργήσει πολύ να δει τους δικούς του. Ο Mustafa Ruso, εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές από το 2005 ως οδηγός και οι προηγούμενοι τρεις μήνες ήταν πολύ δύσκολοι γι’ αυτόν και τους δικούς του.

«Διαβήκαμε το μονοπάτι για το νότο γνωρίζοντας πως δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε πίσω στο σπίτι μας. Είχε, όμως, φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, κανείς δεν μας είχε ρωτήσει πώς είμαστε και πώς τα βγάζουμε πέρα τόσο καιρό. Για εμένα και τους φίλους μου, η ‘κυβέρνηση’ δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να φύγουμε», είχε πει την Τρίτη στην εφημερίδα «YENIDÜZEN», ο Mustafa.

Τη φωτογραφία με τον Mustafa να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, την έβγαλε ένας άλλος φίλος του Τ/κ, που πέρασαν μαζί το οδόφραγμα, για να δείξει το πόσο απάνθρωπη μπορεί να γίνει η κοινωνία μας πολλές φορές.

Μιλώντας στην εφημερίδα, οι εργάτες ανέφεραν ότι η στάση της «κυβέρνησης» είναι λανθασμένη και ότι τους «ανάγκασε να μεταναστεύσουν», αφού κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τα οδοφράγματα. Οι εργάτες μετέφεραν στα οχήματά τους βαλίτσες, τρόφιμα, κρεβάτια, παπλώματα και είδη κουζίνας. Στο οδόφραγμα τους περίμεναν οι εργοδότες τους, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο 50χρονος Τζεμίλ Πεχλιβάν ανέφερε στην εφημερίδα ότι εργάζεται στις οικοδομές στις ελεύθερες περιοχές, εδώ και 17 χρόνια και ότι θα μείνει στο σπίτι του εργοδότη του αυτή την περίοδο. «Δεν μου άφησαν περιθώριο να περιμένω περισσότερο, μπορεί να χάσω τη δουλειά μου», είπε.

Ο 62χρονος οδηγός φορτηγού, Ζαφέρ Έρμπεκιρ ανέφερε ότι εργάζεται από το 2001 στις ελεύθερες περιοχές και το ψευδοκράτος ποτέ δεν του έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί, ούτε κι εκείνος ούτε η οικογένειά του είδαν έστω και ένα γρόσι απ’ αυτό. Είπε ότι πρώτα τον είχε αναγκάσει να πάει να εργαστεί στις ελεύθερες περιοχές ο Ντενκτάς και τώρα το κάνει αυτό ο Όζερσαϊ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ