Αμμόχωστος 1973, όπως λέμε Côte d’Azur

Άλλο ένα σετ με φωτογραφίες που μας υπενθυμίζει πόσο όμορφη ήταν αυτή η πόλη πριν την εισβολή.

Article featured image
Article featured image

Οι φωτογραφίες του Helmut Voss, ενός Γερμανού τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 1973 και έμεινε στο ξενοδοχείο Αστερίας, αναδημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε μια σελίδα με Αμμοχωστιανούς.

Ανάμεσα στις λεζάντες υπάρχει και μια που εκθειάζει την παραλία στα Βαρώσια, χαρακτηρίζοντάς την ονειρεμένη, αναφέροντας μάλιστα πως πρόκειται για το Côte d’Azur της Κύπρου.

Καλή η σύγκριση με τις παραλίες της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας, δεν είμαστε σίγουροι όμως για το ποιες παραλίες τελικά ήταν τότε οι πιο ειδυλλιακές.

Απολαύστε πιο κάτω τις φωτογραφίες από μια πόλη με κοσμοπολίτικο αέρα, που πριν την Εισβολή αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες ξένους επισκέπτες.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στη Wikipedia, τα Βαρώσια δεν ήταν απλώς ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός στην Κύπρο, αλλά μεταξύ 1970 και 1974 ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων όπως οι Elizabeth Taylor, Richard Burton, Raquel Wells και Brigitte Bardot.

1002.jpg
Άφιξη στο νησί της Αφροδίτης

1001.jpg
Λίγο πριν την επίσκεψη στις ονειρεμένες παραλίες της Αμμοχώστου

1003.jpg
Ο Καθεδρικός του Αγίου Νικολάου, γνωστός και ως Παναγία των Παρισίων της Κύπρου

1010.jpg
Το λιμάνι της Αμμοχώστου

1007.jpg
Θέα από το 4στερο ξενοδοχείο Αστερίας

1008.jpg
"Είμαστε μικροί βασιλιάδες εδώ"

1005.jpg
Τα υπέροχα Βαρώσια

1006.jpg
Here on the beach of Varosha, where the sand is particularly fine and the water is particularly warm and azure. It is the Côte d'Azur of Cyprus.

helmut voss famagusta 1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ