Ιδιοκτήτες μουσικοχορευτικών επιχειρήσεων στη Λεμεσό στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας

«Είμαστε κλειστοί ήδη 4 μήνες και ίσως παραμείνουμε κλειστοί για άλλους 3-4 μήνες. Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος και έντονος για λόγους που θα σας αναφέρουμε πιο κάτω. Ωστόσο υπάρχει και μεγάλος φόβος για το αν θα μπορέσουμε ποτέ να επαναλειτουργήσουμε».

Article featured image
Article featured image

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή διαμαρτυρίας:

Έντιμοι Κύριοι

Είμαστε μία μερίδα επιχειρηματιών στη Λεμεσό που πιστεύουμε ότι τα δικά μας προβλήματα αφορούν όλους, ανά το παγκύπριο του κλάδου μας, είμαστε οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στα Μουσικοχορευτικά (Μπουζούκια, Μουσικές σκηνές) και των CLUBS – Δισκοθηκών (εσωτερικών χώρων), οι οποίοι βάσει των διαταγμάτων της κυβέρνησης, ένεκα του COVID – 19, κλείσαμε πρώτοι και παραμένουμε κλειστοί μέχρι νεοτέρας.

Δηλαδή είμαστε κλειστοί 4 μήνες και ίσως παραμείνουμε κλειστοί για άλλους 3-4 μήνες. Ο προβληματισμός μας είναι μεγάλος και έντονος για λόγους που θα σας αναφέρουμε πιο κάτω. Ωστόσο υπάρχει και μεγάλος φόβος για το αν θα μπορέσουμε ποτέ να επαναλειτουργήσουμε.

Κύριοι σας παρακαλούμε αναρωτηθείτε πως εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στα πιο κάτω:

  1. Στα τόσο ψηλά μηνιαία ενοίκια που έχουν συσσωρευτεί
  2. Στα τέλη αδειών που είναι πέραν των €3000 ετησίως
  3. Στα άλλα τέλη προς Δημαρχεία κλπ
  4. Τις πληρωμές στους προμηθευτές μας
  5. Η επανεκκίνηση μας συνήθως συνδυάζεται με αλλαγές στους χώρους μας είτε μικρές είτε μεγάλες. Η διαφημιστική καμπάνια που απαιτείται χρειάζεται αρκετά χρήματα, όπως και πολλές άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Χρήματα τα οποία εμείς προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να μαζέψουμε τους προηγούμενους για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα οποία είναι αναγκαία για την προσέλκυση των πελατών.
  6. Λόγω των τεραστίων εξόδων που έχουμε αφού οι χώροι μας είναι μεγάλοι, δεν μπορούμε οικονομικά να λειτουργήσουμε ούτε με το μέτρο των 75 ατόμων και κάτω. Έτσι δεν θα μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα βασικά έξοδα.

Είμαστε επιχειρήσεις που εργοδοτούμε μεγάλο αριθμό ατόμων (οικογενειών) και ομάδων όπως μουσικούς, τραγουδιστές, DJ, barmen, σερβιτόρους κ.α. ομάδες που δύσκολα θα βρουν αλλού εργασία, εάν κλείσουμε.

Είμαστε μέρος της τουριστικής βιομηχανίας αφού φιλοξενούμε, εκτός από Κύπριους και αρκετούς τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Πρέπει να βρεθεί ο ΤΡΟΠΟΣ να μας στηρίξετε οικονομικά και όχι μόνον. Όχι για να βάλουμε χρήματα στις τσέπες μας αλλά για να διευθετήσουμε τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν με το κλείσιμο μας και για να μπορέσουμε επαναλειτουργήσουμε.

Ελπίζουμε ότι θα δείτε το θέμα μας με κάθε σοβαρότητα σύντομα και ότι θα ενεργήσετε άμεσα αφού κρεμόμαστε τόσο εμείς και οι οικογένειές μας όσο και πολλές άλλες οικογένειες από τις επιχειρήσεις μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε περεταίρω πληροφορίες ακόμα και για μία συνάντηση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Μετά Τιμής

Ομάδα Πρωτοβουλίας Μουσικοχορευτικών/ Μουσικών σκηνών, CLUB- Δισκοθηκών

Ευθύβουλος Γιωργαλλέττος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ