Η επαναλειτουργία της Όπερας της Βαρκελώνης ήταν κάπως αλλόκοτη

Αλλά με ένα μεγάλο συμβολισμό.

Article featured image
Article featured image

Τρεις μήνες μετά από ένα αυστηρό lockdown, με τη χώρα να μετρά χιλιάδες νεκρούς από τον Covid—19, η Ισπανία προσπαθεί με δειλά βήματα να επιστρέψει στη νέα κανονικότητά της.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή πολλά από τα περιοριστικά μέτρα καταργήθηκαν με τον κόσμο να επιστρέφει σιγά-σιγά στην καθημερινότητά του. Ανάμεσα σε αυτά και η περίφημη όπερα El Liceu της Βαρκελώνης, η οποία άνοιξε τις πόρτες της την περασμένη Δευτέρα με μία συναυλία, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.


Το κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε μουσική μπροστά σ’ ένα κατάμεστο θέατρο, γεμάτο από 2,292 φυτών. Η περίεργη και κάπως αλλόκοτη αυτή ιδέα, δεν ήταν καθόλου τυχαία, με τον εμπνευστή της, Ισπανό καλλιτέχνη Eugenio Ampudia, να υποστηρίζει πως το κονσπετ ήταν ένας φόρος τιμής στη φύση που κατάφερε να «ανασάνει» κατά τη διάρκεια που όλοι εμείς βρισκόμασταν στο σπίτι. «Όσο ήμουν στο σπίτι παρατήρησα πως η φύση ήταν στα καλύτερά της. Άκουγα περισσότερα πουλιά να κελαηδούν, τα φυτά στον κήπο μου μεγάλωναν πιο γρήγορα και κατάλαβα πως η σχέση μας με τη φύση πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να γίνει και πάλι πιο άμεση και διαδραστική. Πιο οικεία!».


Με πληροφορίες από τον The Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ