Μωρά ελέφαντες υφίστανται φριχτά βασανιστήρια

Σοκαριστικό βίντεο της WAP στο φως

Article featured image
Article featured image

«Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα», είπε ο Μαχάτμα Γκάντι. Και ο δικός μας πολιτισμός έχει προ πολλού χάσει το παιχνίδι. Δεν γίνεται να σκεφθείς κάτι διαφορετικό, όταν ακούς τις κραυγές αυτών των αβοήθητων υπέροχων πλασμάτων, που θα έπρεπε να ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση, αλλά αντ’ αυτού υφίστανται φριχτά βασανιστήρια από το χειρότερο των ζώων.

Μωρά ελέφαντες «εκπαιδεύονται» βάναυσα, ώστε να γίνουν υπάκουα και να μπορούν οι τουρίστες να τα πλησιάζουν, να κάθονται πάνω τους, να τα ταΐζουν ή να τα πλένουν. Τα ζώα δένονται σφιχτά με τεράστιες αλυσίδες και μαθαίνουν να συμμετέχουν σε σόου προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

ελέφαντας.jpg


Το σοκαριστικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα είναι δηλωτικό μιας βάναυσης πρακτικής που, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση World Animal Protection (WAP), χρησιμοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στην Ταϊλάνδη. Τα μωρά απογαλακτίζονται βίαια από τις μητέρες τους, δένονται με σχοινιά και καρφώνονται με μεταλλικούς γάντζους. Συχνά, επίσης, εξαναγκάζονται να διασχίζουν δρόμους γεμάτους κόσμο, ώστε να αποκτήσουν εξοικείωση με τους τουρίστες.

ελεφανταςς.jpg


Αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται ότι στην Ταϊλάνδη υπάρχουν 2.800 ελέφαντες σε αιχμαλωσία. Η WAP ζήτησε να τερματιστούν οι βάναυσες πρακτικές και να τεθούν κανονισμοί στην αιχμαλωσία ελεφάντων. Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτά τα έξυπνα, κοινωνικά πλάσματα πέφτουν θύματα ενός σκληρού εμπορίου που στερεί από τα μωρά ελέφαντες τις μητέρες και τις οικογενειακές κοινότητές τους. Στην άγρια φύση η μαμά, η κόρη και η εγγονή περνούν όλη τη ζωή τους μαζί».

ενεπαντά.jpg


Τα περισσότερα ζώα που ζουν σε αιχμαλωσία δεν θα επιβιώσουν αν αφεθούν ελεύθερα στην άγρια φύση, οπότε μια καλύτερη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν ένα καταφύγιο ελεφάντων. Η WAP ενημερώνει, επίσης, τους τουρίστες πως οι εμπειρίες επαφής με τους ελέφαντες που παρουσιάζονται ως αθώα ψυχαγωγία, μπορεί να κρύβουν πίσω τους όχι και τόσο αθώες πρακτικές. Εκφράζει, τέλος, την ελπίδα η μερική παύση του τουρισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να γίνει η αφορμή, ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.


To ανατριχιαστικό βίντεο:


Στη σελίδα της, η WAP καλεί τον κόσμο να υπογράψει το ψήφισμά της, ώστε να επιτευχθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα, τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ