Πρώην ναζιστής καλύπτει το τατουάζ με τη σβάστικα

Στη θέση του «φυτρώνουν venceremos» κι ένα τεράστιο τριαντάφυλλο.

Article featured image
Article featured image

O Dickie Marcum, ένας άνδρας 34 ετών από την Αμερική, έκανε πριν από λίγες μέρες μια ανάρτηση στο Facebook, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές και έγινε viral.

O Dickie ήταν ναζιστής και μεγάλος -κατά τα λεγόμενά του- ρατσιστής. Και ήταν, προφανώς, περήφανος γι’ αυτήν του την ιδεολογία, αφού φρόντισε να κάνει στο στήθος του ένα τατουάζ του ναζιστικού συμβόλου της σβάστικας. Πρόσφατα, όμως, έχοντας πρώτα σβήσει το μίσος από την καρδιά του, αποφάσισε να σβήσει και από το στήθος του το σύμβολο του μίσους. Στη θέση του «φύτεψε» ένα τεράστιο τριαντάφυλλο.

marcum 1.jpg


Στο post στο Facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ήμουν ένας τεράστιος ρατσιστής. Αλλά δεν ήξερα κάτι άλλο. Εξαιτίας αυτού, αποφάσισα να κάνω ένα τατού, το οποίο έμελλε να αλλάξει τη ζωή μου προς το χειρότερο. Για χρόνια, κουβαλούσα ένα σύμβολο μίσους στο στήθος μου. Σήμερα δεν το κουβαλώ πια. Έκλαψα από χαρά όταν αντίκρισα το cover up».

Ευχαρίστησε, επίσης, το τατουατζίδικο, το οποίο τον βοήθησε να κλείσει ένα μεγάλο και άσχημο κεφάλαιο της ζωής του: «Το Silkworm Tattoo καλύπτει δωρεάν ρατσιστικά τατουάζ, με την προϋπόθεση να δωρίσεις το αντίστοιχο ποσό σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Λυπάμαι πολύ. Λυπάμαι για κάθε άτομο που πλήγωσα. Λυπάμαι για όλα όσα έκανα στο παρελθόν. Κράτησα το τατουάζ για πολύ καιρό, για να τιμωρώ τον εαυτό μου. Κάποια στιγμή ζωγράφισα από πάνω ένα τεράστιο Χ, ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν ότι αυτό το σύμβολο δεν με αντιπροσωπεύει πια. Τα τελευταία 15 χρόνια άλλαξα, ωρίμασα ως άνθρωπος. Κρίνω πλέον τον χαρακτήρα του άλλου και όχι το χρώμα του δέρματός του».

marcum 3.jpg


Το cover up έγινε στις 19 Ιουνίου, την Juneteenth όπως είναι γνωστή. Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι η επέτειος κατάργησης της δουλείας από τις πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς την ημέρα εκείνη, το 1865, ανακοινώθηκε η απελευθέρωση των τελευταίων σκλάβων στην πολιτεία του Τέξας. «Δεν το έκανα σκόπιμα αυτήν τη μέρα, ήταν συμπτωματικό. Εγώ ήμουν απλώς απασχολημένος να πάω στην ώρα μου στο ραντεβού. Σας αγαπώ όλους», κατέληξε ο Dickie.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ