Λεμεσός: Αγόρασε παιχνιδοκονσόλα μέσω Facebook και της ήρθε ένα κουτί-έκπληξη

Εικόνες από το εντελώς απρόσμενο περιεχόμενο του κουτιού, η εκδοχή του παρ’ ολίγον θύματος της εξαπάτησης, αλλά και η τοποθέτηση υπεύθυνου από την εταιρεία courier που έκανε τη μεταφορά.

Article featured image
Article featured image

Γυναίκα από τη Λεμεσό παρέλαβε… πέτρες αντί για τη μεταχειρισμένη παιχνιδοκονσόλα που ανέμενε να παραλάβει σε σχετικά καλή τιμή, συνοδευόμενη από δύο μοχλούς και 13 παιχνίδια, όπως έλεγε η περιγραφή.

Συγκεκριμένα, όλα μαζί στη διαφήμιση κόστιζαν 200 ευρώ, όπως υποστήριζε ο «πωλητής» της ελαφρώς μεταχειρισμένης κονσόλας, ο οποίος, όπως έλεγε, ήθελε να το δώσει όσα-όσα για να το ξεφορτωθεί, αφού δήθεν δεν είχε χρόνο για να το χρησιμοποιήσει.

console2x.jpg


Όλα αυτά έμοιαζαν αληθινά στη νεαρή γυναίκα, μέχρι που ο «πωλητής» τη μπλόκαρε ξαφνικά από το Facebook. Αυτό ήταν αρκετό για να υποψιαστεί η ίδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Επιπλέον, όπως έλεγε ο «πωλητής», το πακέτο θα στελνόταν από την επαρχία Λευκωσίας προς επαρχία Λεμεσού, ενώ στην πραγματικότητα το έχει στείλει από μια περιοχή της Λεμεσού σε μια άλλη, μέσω συγκεκριμένης εταιρείας αποστολών.

Λόγω όλων αυτών των περίεργων που εκτυλίχθηκαν, η γυναίκα η οποία παρολίγον να πέσει θύμα εξαπάτησης εξήγησε στην εταιρεία πως δεν θα πλήρωνε αν δεν άνοιγε το δέμα προτού το παραλάβει -κάτι που κανονικά δεν επιτρέπεται. Έτσι, όταν άνοιξε το μεγάλο χάρτινο κουτί, έκπληκτοι όλοι αντίκρισαν μέσα σε αυτό τεράστιες πέτρες, ένα σακούλι και χαρτιά. Η γυναίκα ανέφερε το συμβάν αμέσως στην αστυνομία.

console1.jpg


Ο υπεύθυνος αποστολής δεμάτων της εν λόγω εταιρείας courier, αναφέρει σχετικά πως, «το ότι ανοίχτηκε το δέμα αποτελεί θέμα εξαίρεσης και θέμα της διεύθυνσης της εκάστοτε εταιρείας. Κανονικά, δεν επιτρέπεται τα δέματα να ανοίγονται προτού γίνει η πληρωμή. Η εταιρεία ως μεσάζοντας του αποστολέα με τον παραλήπτη, λόγω προσωπικών δεδομένων, δεν επιτρέπεται να γνωρίζει τι περιλαμβάνει το δέμα, αλλά ούτε αναλαμβάνει ευθύνη σε περίπτωση τέτοιας εξαπάτησης».


Η ανάρτηση της γυναίκας στο Facebook, σχετικά με το περιστατικό:

console5.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ