Η Βρετανία κήρυξε παράνομο το σεξ μεταξύ ατόμων που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι

Πώς τους πετσόκοψε έτσι;

Article featured image
Article featured image

Παράνομο εξαιτίας κορωνοϊού θεωρείται από χθες, Τρίτη, στη Βρετανία το να κάνεις σεξ με κάποιον που δεν ζει στο ίδιο σπίτι με σένα σύμφωνα με νέα νομοθεσία.

Αναλυτικότερα, η τροποποίηση του νομοσχεδίου για την «Προστασία της Δημόσιας Υγείας» περιλαμβάνει διάταξη που αναφέρει: «Κανένα άτομο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο σε εσωτερικούς χώρους και αποτελείται από δύο ή περισσότερα άτομα». Παράλληλα διευκρινίζεται πως κανένας δεν μπορεί, χωρίς εύλογη δικαιολογία, να διανυκτερεύσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος εκτός από τον τόπο όπου ζει.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ήταν λίγοι που αντέδρασαν σχετικά με την απαγόρευση στο σεξ, ενώ στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν ότι η απόφαση έχει στόχο να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς.

Όταν ρωτήθηκε εάν η νέα νομοθεσία επιτρέπει στα ζευγάρια να συνωστίζονται σε εξωτερικούς χώρους, ο Σίμον Κλαρκ, υπουργός Στέγασης, γέλασε και είπε: «Οφείλουμε να πούμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι πολύ χαμηλότερος σε ανοιχτούς χώρους από ό, τι σε κλειστούς, αλλά προφανώς δεν ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν σεξ εκτός σπιτιού».

Στο Twitter, το #sexban ήταν δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάποιοι επεσήμαναν την ανορθόδοξη προσωπική ζωή του Τζόνσον, ενώ άλλοι επεσήμαναν την παραβίαση των κανόνων lockdown από τον ανώτερο σύμβουλο του πρωθυπουργού Ντομίνικ Κάμινγκς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ