«Δεν κατέβηκα στο καταφύγιο για να κρυφτώ, αλλά για να το επιθεωρήσω»

Αν αναρωτιόσουν πόσο πιο χαμηλά μπορεί να κατέβει ο Donald Trump, μπορείς να ψάξεις μέχρι το υπόγειο του Λευκού Οίκου.

Article featured image
Article featured image

Την περασμένη Δευτέρα, η είδηση πως ο Donald Trump πέρασε το βράδυ στο καταφύγιο τού Λευκού Οίκου, μαζί με τη Μελάνια και το γιό τους, για να προστατευτούν από τις διαδηλώσεις που μαίνονταν έξω στους δρόμους, «έριξε» το διαδίκτυο, καθώς έδωσε λαβή για χιλιάδες σχόλια και αντιδράσεις.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη του (;) διευκρίνισε πως στο υπόγειο κατέβηκε, όχι για να κρυφτεί, αλλά για να επιθεωρήσει το χώρο. Αποκάλεσε, μάλιστα, ψευδές το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Fox News, ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ είπε: «Είναι ψευδές ρεπορτάζ. Ήμουν εκεί λίγη ώρα. Και ήταν για επιθεώρηση. Πήγα κάτω, το κοίταξα, ήταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν υπήρχε πρόβλημα. Και το διαβάζω σαν να είναι μεγάλο πράγμα. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.»

Βέβαια δεν διευκρίνισε γιατί έκανε την επιθεώρηση με τη Μελάνια και το μικρό γιό τους, αλλά αυτό μάλλον για τον Τραμπ είναι μία μικρή λεπτομέρεια που δεν χρειάστηκε να αναφέρει.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η Μυστική Υπηρεσία (που έχει σαν καθήκον της τη φύλαξη του προέδρου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης) δεν του πρότεινε να πάει εκεί για να προφυλαχτεί, αλλά για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται: «Όχι, δεν μου το είπαν αυτό. Αλλά είπαν ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να πάω κάτω, να ρίξω μια ματιά, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστείς. Κοίταξα, ήμουν κάτω για πολύ-πολύ λίγη ώρα, μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ήταν μαζί μου, σαν επιθεώρηση.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ