Ποιου τελικά ήταν η απόφαση να πάνε οι γάμοι Σεπτέμβριο;

Η αντιφατική απόφαση που προκάλεσε αναστάτωση και εκνευρισμό ανάμεσα σε ζευγάρια και επαγγελματίες γάμου.

Article featured image
Article featured image

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και της Προεδρίας να μετατεθεί το «άνοιγμα» των γάμων την 1η Σεπτεμβρίου. Η απόφαση ανακοινώθηκε ανάμεσα στα διάφορα άλλα μέτρα χαλάρωσης που περιλαμβάνονται στην Γ’ φάση χαλάρωσης, δημιουργώντας απορίες ένεκα των αντιφάσεων που υπήρχαν καθώς από τον Ιούλιο, για παράδειγμα, θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως 150 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους.

Αντιδράσεις οι οποίες προέκυψαν τόσο από ζευγάρια που μετέθεσαν το γάμο τους μέσα στον Αύγουστο, στηριζόμενοι στις χαλαρώσεις τις Δ’ φάσης χαλαρώσεων, αλλά και από τους επαγγελματίες γάμου οι οποίοι, όπως αναφέρουν, θα χάσουν εντελώς τους καλοκαιρινούς μήνες δουλειάς.


Σε χθεσινή συζήτηση που είχαμε με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη
, μας ανέφερε πως η επιστημονική ομάδα δέχεται πυρά από ζευγάρια και από επαγγελματίες γάμου, επειδή θεωρούν πως ήταν δική τους εισήγηση η μετάθεση των γάμων την 1η Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, όπως διευκρίνισε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με το βάρος της απόφασης να αφορά αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία. Η επιστημονική ομάδα, όπως μας είπε, είχε εισηγηθεί να επιτραπούν οι ανοιχτοί γάμοι νωρίτερα το καλοκαίρι, ωστόσο η πολιτική ηγεσία έκρινε ορθό όπως το «άνοιγμα» μετατεθεί για την 1η Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, ο κος Καραγιάννης ανέφερε πως αυτή η απόφαση δεν είναι εντελώς άτοπη διότι είναι γνωστό πως οι γάμοι στην Κύπρο συγκεντρώνουν 1000 και 2000 άτομα, αριθμός που δεν συγκρίνεται με τον αριθμό των 150 ατόμων που επιτρέπονται έως τον Αύγουστο.

Επιβεβαίωση και από τον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη

Τα χθεσινά λεγόμενα του κου Καραγιάννη επιβεβαίωσε και ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης σε σημερινή (4/6) τηλεφωνική του επικοινωνία στο Ράδιο Πρώτο και την εκπομπή «Πρώτη Εκπομπή» στην οποία ξεκαθάρισε πως η απόφαση για το «άνοιγμα» των γάμων την 1η Σεπτεμβρίου ήταν καθαρά πολιτική.

Ο Δρ. Κωστρίκης διευκρίνισε ότι η επιστημονική ομάδα είχε εισηγηθεί το «άνοιγμα» γάμων στις 25 Ιουνίου, ωστόσο η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να το μεταθέσει για Σεπτέμβρη. Όπως εξήγησε ο Δρ. Κωστρίκης αυτό ενδεχομένως να αποφασίστηκε προκειμένου να γίνει ένα πιο ελεγχόμενο άνοιγμα και να αποφευχθεί μεγάλος αριθμός ταυτόχρονης συγκέντρωσης αφού οι γάμοι στην Κύπρο συγκεντρώνουν αρκετές εκατοντάδες κόσμου. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οξύμωρα των διαταγμάτων, όπως το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων που επίσης συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ