Γυναίκα 100 ετών κάνει απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά της να πεθάνει

Διεκδικεί το δικαίωμά της στην ευθανασία. [βίντεο].

Article featured image
Article featured image

Μία 100χρονη γυναίκα από τη Γαλλία ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά της να πεθάνει καθώς λόγω νομικών περιορισμών δεν της επιτρέπεται η ευθανασία, παρά το γεγονός ότι υποφέρει από αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

Η ηλικιωμένη πρώην καθηγήτρια, παρά το γεγονός ότι δεν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, υποφέρει από αφόρητους πόνους και όπως λέει η ίδια δεν αντέχει άλλο να ζει έτσι. Αποφάσισε, λοιπόν, να δημοσιοποιήσει την επιλογή της και να βοηθήσει άτομα, σαν τον εαυτό της, που θέλουν να επιλέξουν πότε θα πεθάνουν, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ευθανασία λόγω νομικών περιορισμών. «Η ελευθερία είναι το σύνθημα της Γαλλίας, αλλά η ελευθερία είναι περιορισμένη», λέει η Γουιλεμίν από το σπίτι της στο Λάξου, στη βορειοανατολική Γαλλία.

«Είμαι σε απεργία πείνας για να πεθάνω», αναφέρει η Έλεν. «Πίνω λίγο νερό, λίγο τσάι και αργά ή γρήγορα ελπίζω να είμαι τόσο αδύναμη που δεν θα ξυπνήσω. Είμαι κουρασμένη και κοιμάμαι πολύ και ελπίζω ότι κάποια μέρα θα με βρουν νεκρή στην πολυθρόνα μου», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει, αυτό το κάνει για να βοηθήσει τον κόσμο να καταλάβει ότι άνθρωποι σαν αυτή, έχουν το δικαίωμα να πεθάνουν εάν το επιθυμούν. Το πόδι της πονάει πολύ και μπορεί να κοιμηθεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην πολυθρόνα της. «Αυτή δεν είναι ζωή» αναφέρει.

«Κουράστηκα να υποφέρω. Σε κάθε περίπτωση, θα πεθάνω αργά ή γρήγορα. Είμαι 100 ετών, γεννήθηκα στις 6 Μαρτίου του 1920. Όταν είσαι 100 ετών μπορείς να πεθάνεις, έτσι;», καταλήγει.

Η γυναίκα στην υπογεγραμμένη με ημερομηνία διαθήκη της έγραψε της οδηγίες της: «Δεν θέλω να με ανανήψετε και δεν θέλω καμία θεραπεία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ