In Πάφος We Trust

Είτε επιλέξεις την κοσμοπολίτικη Κάτω Πάφο είτε την πιο «άγρια» εκδοχή της επαρχίας, κοντά στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου του Ακάμα, η Πάφος θα σου προσφέρει εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τις κουβαλάς για πολύ καιρό.!

Article featured image
Article featured image

Ήλιος, θάλασσα, αλμύρα και φροντίδα… Κάπως έτσι θα περιγράφαμε το ιδανικό καλοκαίρι, αν μας το ζητούσαν.

Απλό, μα συνάμα πασπαλισμένο με μικρές δόσεις πολυτέλειας και καλαισθησίας, που προσφέρουν στο μάτι και το μυαλό την απαραίτητη χαλάρωση και ηρεμία, έπειτα από μία δύσκολη περίοδο.

Μια προσιτή πολυτέλεια που χαϊδεύει το κορμί και τον ουρανίσκο. Που γαργαλά τις αισθήσεις και σου δημιουργεί μια διάχυτη ευφορία.

Αυτό δεν είναι που χρειάζεσαι φέτος και κάθε καλοκαίρι;


Στην Κάτω Πάφο

Λίγο πριν το πολύβουο και γεμάτο ενέργεια λιμανάκι στην Κάτω Πάφο, θα βρεις το design hotel, Almyra. Πριν ακόμη μπεις στο ξενοδοχείο, τα τρεχούμενα νερά, με τα νούφαρα που επιπλέουν σου δίνουν μια μικρή γεύση του τι θα ακολουθήσει. Στο μεταξύ, μπορείς να κάνεις μια στάση στην Kult Boutique, δίπλα σου, για να δεις τι παίζει πριν κάνεις check in.

αλμυρα 4.jpg


Στο προσφάτως ανακαινισμένο Almyra, θα σε υποδεχτούν με παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, παγωμένο νερό και ζεστές πετσέτες για τα χέρια σου, την ίδια ώρα που οι αποσκευές σου θα κατευθύνονται στο δωμάτιό σου.

Άλλωστε η διαμονή στο Almyra, αποτελεί μία πολυδιάστατη εμπειρία που συνδυάζει εξυπηρέτηση και φιλοξενία, υψηλού επιπέδου, καλαισθησία, στιλ, τέχνη και πολιτισμό.

αλμυρα 1.jpg


Συνήθως, σε κάποιο σημείο του lobby, υπάρχει εγκατεστημένο κάποιο καλλιτεχνικό installation Κύπριου ή ξένου καλλιτέχνη, ή εκτίθενται διάφορα έργα τέχνης στο πλαίσιο μιας περιοδικής έκθεσης, ενώ το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο με έργα Κύπριων καλλιτεχνών. Πριν βάλεις το μαγιό σου, λοιπόν, κάνε μια βόλτα και θαύμασε τους πίνακες, τις φωτογραφίες και τα γλυπτά που κοσμούν τους τοίχους και τους χώρους του ξενοδοχείου. Ύστερα, μπορείς να παραγγείλεις το cocktail σου και να το απολαύσεις σε μία από τις τρεις πισίνες, επενδυμένες με πέτρα, που έχουν απρόσκοπτη θέα τη θάλασσα της Πάφου, μέχρι και το Κάστρο.

αλμυρα 2.jpg


Για το φαγητό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ιδίως μετά τα ανανεωμένα μενού στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, το κάθε πιάτο είναι μια γευστική εμπειρία.

Στο ατμοσφαιρικό Notios θα δοκιμάσεις ασιατική-μεσογειακή fusion κουζίνα, πάνω σε άνετους καναπέδες, με το κύμα να σου γαργαλάει τα αυτιά. Ενώ στο Ouzeri θα νιώσεις πως βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί, την ώρα που απολαμβάνεις το ούζο σου παρέα με τους ανεπανάληπτους χαλουμοκεφτέδες.

107012542_1193392874338820_8727117137502105647_n (1).jpg


Αν πάλι είσαι της ιταλικής κουζίνας, θα περπατήσεις μέχρι το Mediterraneo, του αδελφού ξενοδοχείου Anabelle (εύκολη πρόσβαση από τον παραλιακό πεζόδρομο) και με τη συνοδεία ζωντανής ιταλικής μουσικής, θα γευτείς εξαιρετικά κρασιά και ίσως την πιο νόστιμη φοκάτσια με αρωματικά, που έφαγες ποτέ.

τεςτςτ.jpg
Το στούντιο - καλλιτεχνικό εργαστήρι της Κατερίνας Φουκαρά και του Αρσέντη Λισενκόβ, στην Κισσόνεργα


Και μιας και είσαι στην καρδιά της Κάτω Πάφου, θα κάνεις τη βόλτα σου στο λιμανάκι για παγωτό, ενώ παράλληλά, σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους της υποδοχής, μπορείς να βρεθείς στα κρασοχώρια της περιοχής για να δοκιμάσεις τοπικούς οίνους ή να μαγειρέψεις ντόπιες γεύσεις με επαγγελματίες σεφ. Μοναδική εμπειρία, η επίσκεψη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Κατερίνας Φουκαρά και του Αρσέντη Λισενκόβ, στην Κισσόνεργα.


Στην πιο «άγρια» Πάφο

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις στον εαυτό σου αυτό το πολύτιμο δώρο που πάντα ήθελες; Να ζήσεις μια εμπειρία σαν βασίλισσα ή να ζήσεις την εμπειρία αυτή με τη βασίλισσά σου (ή και με το βασιλιά σου). Αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει προς τι οι κορώνες, μάθε πως η βασίλισσα λέγεται μεταξύ άλλων και άνασσα. Ή Anassa, για να είμαστε πιο ακριβείς.

Οδηγείς ως το Νέο Χωριό, περνάς ξυστά από τη θάλασσα και αφήνεις το κλειδί του αυτοκινήτου σε έναν από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου που πάντα σε υποδέχονται με το πιο μεγάλο χαμόγελο.

Πας για check in, απολαμβάνεις ένα δροσιστικό ρόφημα και αμέσως πας για μπάνιο στην ειδυλλιακή παραλία με τη ξανθή άμμο και τη γαλάζια σημαία (βλ. κεντρική φώτο) ή στη horizon πισίνα, απ’ όπου έχεις πρόσβαση ακόμα και στο μπαρ!

106541099_293759971767824_1020748927905255921_n.jpg

Η χαλάρωση στον υπερθετικό βαθμό, σε ένα περιβάλλον κοσμοπολίτικο και συνάμα οικείο, έτσι όπως δεν την έχεις φανταστεί ποτέ ξανά!

Για το φαγητό στο Anassa τι να πούμε… Αν ξεκινήσουμε από το πρόγευμα, η αγάπη του βραβευμένου με Cyprus Eating Award executive chef του ξενοδοχείου, David Goodridge, για τις κυπριακές γεύσεις, δίνει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να δοκιμάσουν παραδοσιακά και όχι μόνο προϊόντα στην καλύτερή τους εκδοχή. Από σπιτικές μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, μέχρι λογής λογής ολόφρεσκα ψωμάκια, εξαιρετικό μέλι δικής τους παραγωγής και την πιο μυρωδάτη φρέσκια αναρή που γεύτηκες ποτέ.

edafzaefsasfc.jpg


Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στα εστιατόρια. Στο Pelagos με τη νησιώτικη ατμόσφαιρα (για να μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε νησί), στο Helios με τα γκουρμέ πιάτα και τη θέα του πιο όμορφου ηλιοβασιλέματος στην Κύπρο, αλλά και στο Village Square όπου το σκηνικό βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία.

106603855_208303780375869_7628728281223134365_n.jpg


Από εκεί και πέρα, μπορεί να αποτελέσει τη βάση σου για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή. Μπορείς να διασχίσεις οδικώς την υπέροχη ακτογραμμή μέχρι τον Πωμό και τον Πύργο Τυλληρίας, μπορείς να ανακαλύψεις τις παρθένες παραλίες του Ακάμα, μπορείς να πας στο λιμάνι στο Λατσί, να επιβιβαστείς σε σκάφος και να πας περιμετρικά της χερσονήσου με απαραίτητη στάση για βουτιές στο Blue Lagoon.

106635628_568333174052528_7450682709383185223_n.jpg


Αυτό το ξενοδοχείο αξίζει μιας επίσκεψης! Μόνο και μόνο για να βολτάρει κανείς στους κήπους του, όπου η ελιά έχει τη θέση που της αξίζει και τα αρώματα από τα ενδημικά βότανα, λουλούδια και άλλα φυτά σου τρυπάνε τα ρουθούνια. Παρά την πολυτέλεια, σε κάθε γωνιά του θα νοιώσεις οικεία.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις στον εαυτό σου αυτό το πολύτιμο δώρο που πάντα ήθελες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ