Το Σόμερσβιλ της Μασαχουσέτης αναγνωρίζει πλέον, με σύμφωνο, τις πολυερωτικές σχέσεις

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό στην πράξη.

Article featured image
Article featured image

Το Σόμερσβιλ της Μασαχουσέτης θα αναγνωρίζει πλέον τις πολυερωτικές σχέσεις, αφού το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή τους, ψήφισε υπέρ του νέου πλαισίου συμβίωσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Λανς Ντέιβς που υποστήριξε το νέο θεσμό, εκτιμά πως πρόκειται για το πρώτο σύμφωνο του είδους του στη χώρα. Το δημοτικό συμβούλιο εισηγήθηκε το διάταγμα συμβίωσης ως μέσο που θα βοηθούσε τους άγαμους πολίτες να επισκεφτούν τους συντρόφους τους που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία με κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Ντέιβις.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση όπου η πρόταση θα ετίθετο σε ψηφοφορία, ο σύμβουλος Τζ.Τ Σκοτ πρότεινε πως στην ψήφιση θα έπρεπε να συμπεριλάβουν και σχέσεις με περισσότερους από δύο ανθρώπους.

Η πρότασή του έγινε δεκτή και, μάλιστα, τροποποιήθηκε ώστε να μην απαιτείται οι σύντροφοι να ζουν μαζί ή να ενημερώνουν το δήμο για αλλαγή κατοικίας. Σύμφωνα με τον Ντέιβις, ο δήμαρχος υπέγραψε το διάταγμα, κάνοντάς το νόμο.

«Οι άνθρωποι ζουν σε πολυερωτικές σχέσεις και ζούσαν από πάντα. Αυτή τη στιγμή οι νόμοι μας αρνούνται την ύπαρξή τους και αυτό δεν μου φαίνεται σωστός τρόπος να καταρτίζονται οι νόμοι σε κανένα επίπεδο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέιβις, προσθέτοντας: «Ευτυχώς, αυτός ο νόμος δίνει σ' αυτούς τους ανθρώπους το νομικό έρεισμα για να αρχίσουν μια δημόσια συζήτηση. Ίσως άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά μας».

Υπενθυμίζεται πως η Μασαχουσέτη υπήρξε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε το γάμο ομοφυλοφίλων το 2004.

Με πληροφορίες από CNN/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ