Εικόνες από τη συνάντηση των μοτοσικλετιστών στη Χοιροκοιτία

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ Σωματείων και οργανωμένων Μοτοσικλετιστών της Κύπρου, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων ενόψει συνάντησης αντιπροσωπείας στο Αρχηγείο Αστυνομίας την ερχόμενη Τρίτη.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω εικόνες από τη συνάντηση των επικεφαλής των διαφόρων ομοσπονδιών μοτοσικλετιστών οι οποίοι συναντήθηκαν στη Χοιροκοιτία και συζήτησαν το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας που τέθηκε σε ισχύ από την Πέμπτη 13 Αυγούστου.


IMG_20200814_175610[1].jpg

IMG_20200814_175706[1].jpg

IMG_20200814_175731[1].jpg

Συσκεψη_Μοτοσικλετιστων.zip


Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, οι μοτοσικλετιστές αναμένεται να απαντήσουν με δυναμικά μέτρα στο διάταγμα που εξέδωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας που αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των δίκυκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών, με κυβισμό πέραν των 125 κ.εκ. σε δρόμους, μέρες και ώρες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο Ζαννέττος Κουμάση, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, ανέφερε ότι «το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους στον περιορισμό της διακίνησης των μοτοσικλετιστών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου σε καθορισμένες ώρες. Σήμερα συναντηθήκαμε στη Χοιροκοιτία για να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε ως οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, έτσι ώστε να αρθεί το διάταγμα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».

Ο κ. Κουμάση δεν θέλησε να αναφέρει τα μέτρα αντίδρασης που θα λάβουν οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, σημειώνοντας πως «θα δώσουμε λίγο χρόνο στον Αρχηγό της Αστυνομίας να λάβει την απόφαση του. Σε περίπτωση που η απόφαση δεν είναι προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε, τότε θα ανακοινώσουμε τα μέτρα που θα λάβουμε».

Ανέφερε ακόμα ότι οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές «είμαστε αποφασισμένοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί το να κυκλοφορούμε ελεύθερα σε όλη την Κύπρο είναι αυθαίρετο δικαίωμα μας. Εάν μια μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο δεν είναι λόγος για απαγόρευση» είπε και σημείωσε πως «υπάρχει ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έπρεπε να εφαρμοστεί πριν αρκετό καιρό, με τον οποίο μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσον μία μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο ή όχι».

Είναι δουλειά της Αστυνομίας, συνέχισε «να συλλάβει ή να καταγγείλει κάποιον μοτοσικλετιστή εάν και εφόσον μετά από τον τεχνικό έλεγχο διαφανεί ότι η μοτοσικλέτα δεν τηρεί τα απαραίτητα κριτήρια για τον θόρυβο».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση γιατί οι ηγεσίες των διαφόρων ομοσπονδιών «φάνηκαν ενωμένες στο θέμα αυτό και συλλογικά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι δραστικά».

Είπε επίσης ότι «το διάταγμα είναι σε ισχύ από χθες, ωστόσο αυτό θα το αποφανθούν οι δικηγόροι μας, εάν δηλαδή ευσταθεί, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να σκεφτεί ξανά το θέμα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών της Κύπρου».

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν διάφορα κόμματα για το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, ο Ζαννέττος Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση επειδή όπως εξήγησε «τα κόμματα έχουν καταλάβει ότι ίσως εκ παραδρομής έχει βγει αυτό το διάταγμα. Ελπίζουμε τα κόμματα να σταθούν δίπλα μας γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι αρκετοί στην Κύπρο και απαμβλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα αντί να το δυσχεραίνουν».

Είμαστε, συνέχισε, «μια μεγάλη ομάδα, κυκλοφορούμε στους δρόμους, πληρώνουμε κανονικά τις άδειες κυκλοφορίας μας, είμαστε νόμιμοι κάτοικοι και πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει όλοι να μας σέβονται. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ελπίζοντας σε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι από το διάταγμα εξαιρούνται οι επαγγελματίες διανομείς φαγητού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ