Έμπρακτη στήριξη διαδικασίας ένταξης μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία

Την έμπρακτη στήριξη της διαδικασίας ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) στην κυπριακή κοινωνία, προωθεί ο Δήμος Λεμεσού και οι εταίροι του στο πρόγραμμα «Λεμεσός, μια πόλη, ο κόσμος όλος».

Article featured image
Article featured image


Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν επίσης, ως εταίροι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, ο Δήμος Γερμασόγειας, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς και οι σύμβουλοι Opinion & Action, συμπλήρωσε 8 χρόνια επιτυχούς υλοποίησης και θα ανανεωθεί έως τις αρχές του 2022.

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης, τα στελέχη του προγράμματος προσέφεραν στους ΥΤΧ (μετανάστες, πρόσφυγες, αιτητές ασύλου) ευκαιρίες για να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, να κοινωνικοποιηθούν και να γνωριστούν με τον τοπικό πληθυσμό. Σημαντική επίσης ήταν η δράση «εργασία στον δρόμο» και οι παρεμβάσεις σε σχολεία, η φροντίδα, φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών και υποστήριξη μαθητών στις σχολικές εργασίες.

Δείτε τη σειρά από μικρές ταινίες με τις εμπειρίες των ΥΤΧ και των στελεχών του προγράμματος.


Η Βίκα Μπεργκ είναι από την Ρωσία, λατρεύει την κυπριακή κουζίνα και προωθεί τον εθελοντισμό και την προστασία των ζώων.



Η Μέι Ροζ Λομπάτον είναι οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες και μαθαίνει για τις παραδόσεις της Κύπρου και τον πολιτισμό της κοινωνίας που την φιλοξενεί.



Η Ροζάνα Μαγκάντουα είναι οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες και εκτιμά ιδιαίτερα την ευκαιρία που είχε να συμμετάσχει σε πολιτιστικά δρώμενα στη Λεμεσό.



Η Χριστίνα Τσιαμπαρτά είναι η συντονίστρια των κοινωνικών παρεμβάσεων του Δήμου Λεμεσού και μιλά για τη σημασία των δράσεων που αναπτύχθηκαν στα σχολεία σε συνεργασία με τους γονείς των ΥΤΧ.




Ιστοσελίδα www.inlimassol.com.cy

Facebook @integrationlimassol

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ