Μια παραλία με χρυσή αμμουδιά… κάπου στην Κύπρο

Trivia: Δεν βρίσκεται στην ευρύτερη επαρχία Αμμοχώστου.

Article featured image
Article featured image

Παρότι τέτοια τοπία, με χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά, συναντάμε συνήθως στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο τόπος μας αποδεικνύει πως κρύβει συναρπαστικές ομορφιές απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ο Κυριάκος Κεφάλας απαθανάτισε ένα μοναδικό τοπίο στην Πάφο, με χρυσές αμμουδιές, βράχους και υπέροχα νερά.

Πρόκειται για την παραλία του «Κοτσιά» στις δυτικές ακτές της Πάφου, κοντά στα χωριά Χλώρακα και Λέμπα. Η αμμουδιά σχηματίστηκε στις εκβολές του ποταμού Κοτσιά, ο οποίος πηγάζει τους χειμερινούς μήνες από την λοφώδη περιοχή του Αγίου Νεοφύτου. Προτού χυθεί στη δυτική παφιακή θάλασσα, ο ποταμός Κοτσιάς διασχίζει την καταπράσινη κοιλάδα των λουλουδιών στη Λέμπα, όπου διάφορες πηγές προσφέρουν μόνιμη ροή νερού στον ποταμό και έτσι αποτελεί έναν από τους ελάχιστους μικρούς ποταμούς της Πάφου με νερό ολόχρονα.

Η αμμουδιά είναι ελκυστική λόγω των γραφικών ασβεστολιθικών βράχων που σχηματίζουν ένα φυσικό τείχος στην παραλία, αλλά και των εκβολών του ποταμού, όπου ολόχρονα ρέει νερό και ενώνεται με τη θάλασσα προσφέροντας όμορφες εικόνες. Η παραλία είναι οργανωμένη αλλά η θάλασσα συνήθως είναι κυματώδης.

118581232_3504233396352257_7119527754251061922_o.jpg

Αύγουστος 2020/Τοπία της Κύπρου, Κυριάκος Κεφάλας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ