Οι Bucks για ακόμη μία φορά έδειξαν το (σωστό) δρόμο

Σε αγώνα με τους Magic, αποφάσισαν να μην βγουν καν από τα αποδυτήρια, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα δολοφονική επίθεση τον Αφροαμερικανό, Jacob Blake.

Article featured image
Article featured image


Στο ΝΒΑ οι αθλητές είναι μαθημένοι αλλιώς, μιλούν, διεκδικούν και δεν κρύβονται όταν πρέπει να τοποθετηθούν για κοινωνικά ζητήματα. Το έκαναν την επαύριο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, το έκαναν όταν επέστρεψαν στην ενεργό δράση στο NBA Bubble, όπου φόρεσαν φανέλες με μηνύματα υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και έντυσαν το παρκέ το Black Lives Matter, το κάνουν και τώρα λίγες ώρες μετά την δολοφονική επίθεση των αστυνομικών αρχών στον Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουινσκόνσιν.

Η αρχή αυτών των συζητήσεων έγινε από τους Raptors και τους Celtics, οι παίκτες των οποίων συζητούν να μην αγωνιστούν στον αυριανό (27/8) πρώτο ημιτελικό της Ανατολής, ενώ οι Μilwaukee Βucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η πρώτη ομάδα που έλαβε την ιστορική απόφαση να απόσχουν από τον 5ο αγώνα απέναντι στους Magic, διαμαρτυρόμενοι για την έξαρση της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών.

Οι Bucks δεν βγήκαν καν για προθέρμανση, έμειναν στα αποδυτήρια και αποφάσισαν να μην αγωνιστούν σε μια ιστορική στιγμή για το ΝΒΑ.

O παίκτης της ομάδας, Τζορτζ Χιλ, έκανε σκληρές δηλώσεις τόσο για τη λογική του NBA Bubble όσο και για τα όσα απάνθρωπα συνέβησαν στο Ουινσκόνσιν. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτά που συμβαίνουν. Καταρχήν, δεν έπρεπε να έχουμε έρθει σε αυτό εδώ το αναθεματισμένο μέρος, για να είμαι ειλικρινής. Είμαστε όμως εδώ, αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από εδώ. Όταν όμως όλα τελειώσουν, κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν. Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει».

Με δεδομένο και το επερχόμενο κοινό μποϊκότάζ από τους Raptors και Celtics, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθούν συνολικά τα Playoffs της κορυφαίου πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι στα παρκέ του NBA δεν χωρά το No Politica και ότι ο αθλητισμός και οι εκπρόσωποί του. Ήδη πολλοί παίκτες έχουν ταχθεί στον πλευρό των Bucks και χαιρετίζουν την απόφασή τους.


Με πληροφορίες από provocateur.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ