Οι μαζορέτες «κάνουν ντου» στα ελληνικά σχολεία

Θα είναι σίγουρα μια διαφορετική σχολική χρονιά η φετινή.

Article featured image
Article featured image

Κορωνοϊό, μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας και… μαζορέτες θα περιλαμβάνει φέτος το μενού στα ελληνικά σχολεία. Θα είναι σίγουρα μια άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή σχολική χρονιά η φετινή από πολλές απόψεις.

Και μπορεί τα χρονοδιαγράμματα για το άνοιγμα των σχολείων να είναι ακόμη ασαφή, αλλά το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος έδωσε άδεια για είσοδο του cheerleading ή αλλιώς ομαδικού αθλητικού χορού στις φετινές σχολικές, αθλητικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντιγνκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ) προπονητές και προπονήτριες θα έχουν τη δυνατότητα από φέτος να διδάξουν σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων το εν λόγω άθλημα. Μάλιστα, με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου εγκρίθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της εξοικείωσης των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου με το «αθλητικό πνεύμα» και τον «αθλητισμό».

μαζορέτες.jpg



Υπό προϋποθέσεις


Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις». Συγκεκριμένα:

Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων ή δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων, όπως βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και ηχογράφηση των μαθητών ή των μαθητριών.

Σε περίπτωση συμμετοχής σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες θα απαιτείται:

Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ