Η οθόνη των smartphone φαίνεται να είναι επιβλαβής ακόμη και σε χαμηλή φωτεινότητα

Τι λέτε, πάμε πίσω στο (θρυλικό) 3310;

Τα smartphone είναι η προέκταση των χεριών μας; Είναι, προφανώς. Μπορεί η οθόνη τους να αποδειχθεί επιβλαβής, ακόμα και σε χαμηλή φωτεινότητα; Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν.

Τα περισσότερα σύγχρονα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οθόνες OLED αλλά, σύμφωνα με αρκετές μελέτες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων προσαρμογής της φωτεινότητάς τους, περίπου το 10% των ανθρώπων αρχίζουν να παρουσιάζουν πονοκέφαλο, κόπωση και ξηροφθαλμία, όταν τις χρησιμοποιούν.

Ειδικότερα, ο ειδικός Τεχνολογίας, Βλαντιμίρ Γκριτσένκο, δήλωσε στο «Prime»: «Στην πραγματικότητα, η φωτεινότητα στις οθόνες OLED είναι πάντα στο 100%, ακόμα και όταν ο χρήστης τη χαμηλώνει -αυτό γίνεται συχνότερα μέσω της διαμόρφωσης πλάτους παλμού- η οθόνη αρχίζει να τρεμοπαίζει σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φωτεινότητας οπίσθιου φωτισμού».

Ταυτόχρονα πρόσθεσε: «Όσο χαμηλότερη είναι η φωτεινότητα τόσο πιο έντονος είναι ο παλμός της οθόνης και τόσο περισσότερο τα μάτια μπορούν να κουραστούν. Το τρεμόπαιγμα της ίδιας της οθόνης δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορεί να φανεί αν στρέψετε την κάμερα ενός άλλου smartphone σε αυτό».

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι τα μάτια σας κουράζονται από την οθόνη OLED, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με φωτεινότητα κοντά στο μέγιστο, καθώς θα υπάρχει μικρότερο τρεμόπαιγμα, αλλά η εν λόγω φωτεινότητα μπορεί να είναι υπερβολική για τις συνθήκες.

Το δικό μας σχόλιο είναι το εξής: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Τι λέτε, πάμε πίσω στο (θρυλικό) 3310;


Πηγή: sputniknews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ