To viral sticker στο Facebook με την ένδειξη «Οι ναζί στη φυλακή»

Τις τελευταίες ώρες συντελείται στο facebook μια απίστευτα δυναμική διαδικτυακή διαμαρτυρία.

Article featured image
Article featured image

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Κύπριοι χρήστες έχουν βάλει στη φωτογραφία του προφίλ τους ένα sticker το οποίο με 7 λέξεις συνοψίζει την οργή για τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το sticker γράφει: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή».

>>Θα το βρείτε στη σελίδα Δεν είναι αθώοι, στο ποστ με τη φωτογραφία του Παύλου Φύσσα αν θέλετε να το δοκιμάσετε<<


Όλο αυτό το τεράστιο κύμα μοιάζει περισσότερο σαν διαμαρτυρία όλου του σκεπτόμενου κόσμου, εν αναμονή μάλιστα της απόφασης του δικαστηρίου, στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής -κατ’ ουσία- πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου και τη βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

μαγδα.jpg
Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα

μαγδα2.jpg

μαγδα3.jpg


Σε μια άλλη εξέλιξη, αυτές τις μέρες γίνεται κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, για το πρωί τις 7ης Οκτώβρη, όταν και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα «η κοινωνία τους καταδίκασε, τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση για το κάλεσμα:

«Πριν την απόφαση, προηγείται η διάσκεψη του δικαστηρίου. Οι τρεις δικαστές που καλούνται να αποφασίσουν θα διασκεφθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα τοποθετηθούν, θα ψηφίσουν, θα κρίνουν.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, η κοινωνία θα πρέπει να κάνει τη δική της μεγάλη διάσκεψη. Έχουμε έναν μήνα για να συζητήσουμε συλλογικά, στη συνέλευση αλλά και στη δουλειά, στο γραφείο, στη λαϊκή, στο καφενείο, πώς κρίνουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Αξιοποιώντας τη δημοσιοποιημένη ακροαματική διαδικασία και τα πορίσματά της, είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας, ατομικά και συλλογικά, να τοποθετηθούμε και να αξιολογήσουμε τι ακούστηκε και τι αποδείχτηκε.

Γιατί όσο βέβαιο είναι ότι οι δικαστές είναι αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητο είναι ότι η απόφαση σ’ αυτή την ιστορική δίκη θα κρίνει, όχι μόνο την απαίτηση των θυμάτων για δικαιοσύνη αλλά και τη φύση της πολιτείας στην οποία θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Η δημοκρατία είναι διάδικος και τελικά διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση. Και η φωνή αυτών που τη συγκροτούν και την υπερασπίζονται, τώρα είναι η ώρα να ακουστεί» εξηγεί ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ