Η viral εικαστική παρέμβαση στις μπάρες του Δήμου Λεμεσού (για τις υψηλές χρεώσεις)

Ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε να κλείσει –με μπάρες- το μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και η αντίδραση μερίδας πολιτών, είναι ό,τι πιο έξυπνο έχουμε δει τελευταία.

Article featured image
Article featured image

Για τους Λεμεσιανούς, ο δημοτικός χώρος στάθμευσης της οδού Θεμιστοκλέους ή «το parking της ΕΣΕΛ», όπως καθιερώθηκε μέσα στα χρόνια, ήταν -μέχρι πρότινος- η μοναδική ευκαιρία ελεύθερου χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς από διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ λόγω των ψηλών δέντρων εντός του χώρου στάθμευσης, προσφερόταν και η αναγκαία σκίαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειωτέων ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα.

Πρόσφατα ο Δήμος Λεμεσού, σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού του κέντρου, αποφάσισε μεταξύ άλλων, να τοποθετήσει στο χώρο στάθμευσης της ΕΣΕΛ, ελεγχόμενη είσοδο (μπάρες) με χρέωση, όπως διαβάζουμε, 2 ευρώ/ώρα. Ενώ η ίδια λογική θα ακολουθηθεί και σε άλλους δημοτικούς χώρους στάθμευσης του κέντρου.

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης, σε συνδυασμό με την πολύ αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης, ειδικά τα βράδια του σαββατοκύριακου και την απόφαση του δήμου για τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκινγκ του κέντρου, προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα σε μερίδα πολιτών, οι οποίοι θεώρησαν κοροϊδία και προσπάθεια αισχροκέρδειας εις βάρος τους, την κίνηση του Δήμου και το ύψος των χρεώσεων.




Άμεση, ήταν, μάλιστα και η αντίδραση μίας ομάδας δράσης της πόλης, η οποία με το που τοποθετήθηκαν οι μπάρες στο χώρο στάθμευσης, έσπευσαν να παρέμβουν καλλιτεχνικά, σχολιάζοντας την απόφαση του δήμου, με μία ομολογουμένως πολύ έξυπνη ιδέα: Τοποθέτησαν μπάρα εξόδου του ένα μαχαίρι φτιαγμένο από χαρτόνι με την έκφραση «ΕΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΚΕΛΛΕ ΜΑΣ» με όσους ήταν παρόντες να επευφημούν την κίνηση των νεαρών.

esel.jpg

esel1.jpg

esel2.jpg

esel3.jpg

esel4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ