Ο Γιάννης το (ξανα)έκανε!

Από τα Σεπόλια και την αφάνεια στην κορυφή της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ στον πλανήτη.

Article featured image
Article featured image

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του NBA και, μάλιστα, με συντριπτική διαφορά, μπροστά από τον δεύτερο ΛεΜπρον Τζέιμς και τον τρίτο Τζέιμς Χάρντεν.



«Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το βραβείο, αλλά θέλω περισσότερα. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε για το συμβόλαιο και το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Αν συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δεν μπορώ να βρω λόγο για να μη βρίσκομαι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια», τόνισε στις δηλώσεις του στο κανάλι του ΝΒΑ ο Γιάννης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο «Greek Freak» κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του NBA, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο κάτι ιδιαίτερα σπάνιο. Συγκεκριμένα, είναι μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (1988) και Χακίμ Ολάζουον (1994), που κατέκτησε την ίδια σεζόν και τα δύο εν λόγω σημαντικά βραβεία. Πλέον φιγουράρει (με περηφάνια) στο «κλαμπ» των Τζόρνταν και Ολάζουον, ενώ είναι μόλις ο 12ος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που έκανε το «2 στα 2» στους τίτλους του MVP.



Συγχαρητήρια και από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Αντετοκούνμπο είναι και φέτος ο MVP, άρχισαν να συρρέουν τα συγχαρητήρια. Από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή ήταν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δύο στη σειρά! Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα διαδοχικά βραβεία MVP του NBA, ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Είναι πραγματική έμπνευση, εντός και εκτός γηπέδου. Η Ελλάδα είναι πολύ υπερήφανη. Μπράβο Γιάννη!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ