Γιατί παίρνουν φωτιά τα εν κινήσει αυτοκίνητα;

Η εξήγηση ενός φαινομένου που τον τελευταίο καιρό συναντάμε συχνά στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image


Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που συνέβη πρόσφατα, αυτοκίνητο να παίρνει φωτιά ενώ βρισκόταν σε κίνηση, στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, το Sigmalive επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Ανδρέα Κέττη θέτοντας του το ερώτημα.

Βάσει των όσων ανέφερε ο κος Κεττής, οι αριθμοί των περιπτώσεων καταμαρτυρούν πως δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για ένα φαινόμενο που έχει λόγο και αιτία. Όπως ανέφερε, κατά μέσο όρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίνεται σε 100 πυρκαγιές σε εν κινήσει οχήματα τον χρόνο, εξηγώντας πως αυτές οι φωτιές οφείλονται στην κακή συντήρηση του οχήματος.

«Πρέπει να γίνεται πρόληψη και συντήρηση σε εγκεκριμένο συνεργείο, στο οποίο πρέπει να ελέγχεται τόσο η ηλεκτρική εγκατάσταση όσο και τυχόν απώλειες καυσίμων. Επίσης, εάν παρουσιάζονται μηχανικά ή ηλεκτρικά προβλήματα δεν πρέπει να παραβλέπονται», τόνισε.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους προκαλείται πυρκαγιά σε όχημα που βρίσκεται σε κίνηση, αυτοί μπορεί να αναζητηθούν στις ηλεκτρονικές ή μηχανικές βλάβες, στην τριβή και στις απώλειες ή διαρροές καυσίμων.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ, στο Sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ