Όταν ο John Biden θυμήθηκε τον Νίκο Μουρατίδη

Από το «σκάσε ηλίθια» στο «will you shut up man»;

Όταν ο John Biden θυμήθηκε τον Νίκο Μουρατίδη

Από το «σκάσε ηλίθια» στο «will you shut up man»;

Article featured image
Article featured image

Το πρώτο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων, στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε χθες, με το επίπεδο να είναι εφάμιλλο των ελληνικών talent shows που έπαιξαν αρχές της χιλιετίες που διανύουμε.

Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, εκατέρωθεν σκληρές εκφράσεις, προσωπικές φραστικές επιθέσεις και αναφορές σε μέλη των οικογενειών τους, και διάφορα άλλα πολιτισμένα, οι δύο υποψήφιοι απέδειξαν περίτρανα πως όποιος και αν καταφέρει τελικά να κερδίσει τις εκλογές των ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου, το μέλλον της ανθρωπότητας προβλέπεται δυσοίωνο.

Η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ώρα Κύπρου και έλαβε χώρα στο Case Western Reserve University στο Κλίβελαντ του Οχάιο.


Ο συντονιστής Κρις Γουάλας, παρουσιαστής ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, έχασε τον έλεγχο της συζήτησης από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς ο κ. Τραμπ μονολογούσε και διέκοπτε τόσο τον Τζο Μπάιντεν όσο και τον ίδιον το συντονιστή, με αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν να του ζητήσει να σκάσει!

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος μετά την πρώτη ερώτηση για να αρχίσουν οι έντονες προσωπικές επιθέσεις ανάμεσα στους δύο ανθυποψηφίους με τον κ. Τραμπ να χαρακτηρίζει τον κ. Μπάιντεν «ριζοσπάστη σοσιαλιστή» και τον κ. Μπάιντεν να χαρακτηρίζει τον κ. Τραμπ «ψεύτη και κλόουν».


Αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι θέλει να επιβάλει «lockdown» σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ απαντώντας, ο Μπάιντεν είπε ότι «εκατομμυριούχοι» και «δισεκατομμυριούχοι» όπως ο ίδιος Τραμπ τα πήγαν πολύ καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.. «Αυτός ο τύπος πλήρωσε συνολικά 750 δολάρια σε φόρους», είπε ο Μπάιντεν, αναφέροντας την έκθεση των New York Times σχετικά με τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία του προέδρου.

Ο συντονιστής της συζήτησης κ. Γουάλας ρώτησε τον κ.Τραμπ για ποιόν λόγο δεν φοράει συχνά μάσκα δεν φαίνεται συχνά να φορά μάσκα, παρόλο που ο διευθυντής του κέντρου πρόληψης και νοσημάτων είπε ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση της εξάπλωσης του ιού.

«Όταν χρειάζεται, φοράω μάσκες», είπε ο κ. Τραμπ, βγάζοντας τη δική του μάσκα από την τσέπη του. Στη συνέχεια χλεύασε τον Μπάιντεν επειδή φορούσε μάσκες σε κάθε δημόσια εμφάνιση, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν «φοράει με τη μεγαλύτερη μάσκα που έχω δει».

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του υποψηφίου προέδρου, υποστηρίζοντας ότι έβγαλε εκατομμύρια δολάρια από μια ουκρανική εταιρεία χωρίς να έχει καμία γνώση επί του θέματος. «Ο γιος σου ήταν άχρηστος. Τον έδιωξαν από τον στρατό και δεν μπόρεσε να βρει καμία δουλειά μέχρι να γίνεις εσύ αντιπρόεδρος», είπε ο Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ