Οι πληροφορίες του ΤΑΘΕ για την αγέλη δελφινιών που εμφανίστηκε στη Λεμεσό

Όσοι δεν είδατε φωτογραφίες από το μαγικό θέαμα που εμφανίστηκε χθες, στη Λεμεσό, μπορείτε να το κάνετε τώρα και να μάθετε και μερικές επιπλέον λεπτομέρειες.

Ο φακός του φωτογράφου θαλάσσιας ζωής, Κώστα Κωνσταντίνου, απαθανάτισε στη Λεμεσό μιααγέλη από δελφίνια, μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την ακτή στο Δασούδι με τις φωτογραφίες από το πολύ ιδιαίτερο θέαμα να γίνονται viral στα social media.

Σήμερα, το ΤΑΘΕ, απέστειλε ενημερωτικό δελτίο σε σχέση με την αγέλη, με πληροφορίες για τον αριθμό των δελφινιών, το είδος τους και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

Με βάση εκτιμήσεις που έγιναν από το ΤΑΘΕ αλλά και το φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε, η αγέλη που εντοπίστηκε ενδεχομένως να αποτελείτο από περίπου 30 ενήλικα άτομα του ρινοδέλφινου (Tursiops trunchatus). Πρόκειται για το πιο κοινό είδος δελφινιού που απαντάται στη Μεσόγειο το οποίο είναι και παράκτιο, δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις κολυμπά και τρέφεται σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Στην Κύπρο, το παιγνιδιάρικο και φιλικό ρινοδέλφινο έχει περιστασιακά καταγραφεί από το ΤΑΘΕ αλλά και πολλούς φίλους της θάλασσας σε αρκετές περιοχές, ωστόσο αγέλες με αρκετά άτομα, όπως αυτή, δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο και δεν περνούν απαρατήρητες.

Το ρινοδέλφινο ανήκει στην οικογένεια των δελφινιδών, έχει χρώμα σκούρο (γκρι) στη πλάτη και ανοικτόχρωμη κοιλιά και μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τα 3,5-4 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ