Φοιτητική Ζωή: Η πιο ξέγνοιαστη περίοδος της ζωής σου διαμορφώνει το μέλλον σου


Η φοιτητική ζωή είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες και συνήθως αξέχαστες περιόδους στη ζωή του καθενός μας. Είναι μια περίοδος που περιμένεις με ανυπομονησία και που ξεκινά με το τέλος του σχολείου. Στη φοιτητική σου ζωή θα κάνεις νέες γνωριμίες, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες, θα κοινωνικοποιηθείς, θα συμμετάσχεις σε εκδρομές, εκδηλώσεις, πάρτι και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.

Article featured image
Article featured image

Είναι η περίοδος που σημαδεύει τη μετέπειτα σου ζωή και χτίζει τον χαρακτήρα σου. Γι΄ αυτό, το πανεπιστήμιο που θα επιλέξεις πέρα από την ποιοτική εκπαίδευση θα πρέπει να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα φοιτητική ζωή. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι αποφοιτώντας, ναι μεν θα κρατήσεις όλες αυτές τις εμπειρίες, αλλά παραμένει σημαντικό το γεγονός ότι ένα ισχυρό και αξιόπιστο πτυχίο είναι αυτό που θα σου δώσει τα εφόδια και τις γνώσεις για να πετύχεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους!

Μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που τα έχει όλα

Η Πανεπιστημιούπολη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει όσα χρειάζεται ένας φοιτητής για να αποκτήσει μια αξέχαστη και ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης. Η μοντέρνα πανεπιστημιούπολη αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, εργαστήρια και χώρους κοινωνικοποίησης, όπως καφετέρια και γυμναστήριο. Ενώ, δίπλα από το Πανεπιστήμιο βρίσκονται οι ολοκαίνουριες εστίες με μοντέρνα φοιτητικά διαμερίσματα και στούντιο.

Η Λευκωσία είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και φιλόξενες πόλεις για να ζεις και να σπουδάζεις στην Κύπρο. Δυναμική και ποικιλόμορφη, η πρωτεύουσα έχει μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και πλούσια φοιτητική ζωή. Είναι γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια, μουσεία, γκαλερί, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια, καθώς και εμπορικά κέντρα, ενώ διαθέτει ολόχρονα ένα πλούσιο ημερολόγιο εκδηλώσεων με συναυλίες και φεστιβάλ. Επιπλέον, το μονοπάτι πεζοπορίας Πεδιαίου, το οποίο διατρέχει το μήκος της πόλης και τελειώνει ακριβώς στην καρδιά της, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για χαλαρές βόλτες ή προπονήσεις στη φύση με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Εκπαιδεύοντας μυαλό και σώμα

Η φοιτητική ζωή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ό,τι χρειάζεται ένας φοιτητής για να βιώσει και να απολαύσει στο έπακρο αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής του, με αμέτρητες και ποικίλες δραστηριότητες, όπως πολιτιστικές βραδιές, γιόγκα, πάρτι, εκδρομές, φεστιβάλ, καθώς και το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+.

Επειδή είναι θεμελιώδες ένας φοιτητής να φροντίζει πέρα από την πνευματική του εξέλιξη και τη φυσική του κατάσταση, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το New Life Health Center προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να γυμνάζονται και να χαλαρώνουν στον πολυχώρο του αθλητικού κέντρου που περιλαμβάνει υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, ατομικά και ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, κέντρο αισθητικής και καφετέρια.

Κέντρο Καριέρας

Περαιτέρω, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για είσοδο στον επαγγελματικό χώρο και στην αγορά εργασίας, το πολυδύναμο Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών όπως Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης, Ετήσια Έκθεση Καριέρας, Σεμινάρια Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, Career Boot camp κ.α. Αυτά εν μέρει εξηγούν και γιατί το 87% των αποφοίτων έχουν βρει δουλειά στον τομέα τους σε διάστημα έξι μηνών από την αποφοίτησή τους.Πολυεπίπεδη Στήριξη Φοιτητών

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα δίκτυο από ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό βρίσκεται στην υπηρεσία των φοιτητών για την ομαλή ένταξή τους στο νέο περιβάλλον, για την επιλογή προγράμματος σπουδών και για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών έχει καθιερώσει τον θεσμό του Προσωπικού Συμβούλου για τον κάθε φοιτητή ενώ το ψυχομετρικό εργαλείο Αριάδνη βοηθά τον κάθε φοιτητή να εντοπίσει τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα και να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών.

Πτυχίο στο Μέλλον με Διεθνή Αναγνώριση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, τη διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Ανήκει στον διεθνή οργανισμό Galileo Global Education, τον μεγαλύτερο όμιλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη, που λειτουργεί ένα δίκτυο 42 ιδρυμάτων σε 13 χώρες με πάνω από 110,000 φοιτητές.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάχθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανάμεσα στα 101+ καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως από τον διεθνή οργανισμό πανεπιστημιακών κατατάξεων του Times Higher Education Impact Rankings 2020 στον τομέα της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών, ενώ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απασχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών.

Η Microsoft έχει επιλέξει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο, ένα από τα 120 Κέντρα Καινοτομίας Microsoft που λειτουργούν ανά τον κόσμο. Η ίδρυση του Microsoft Innovation Center αποτέλεσε το αποκορύφωμα των προσπαθειών του Πανεπιστημίου να προωθήσει μια στενότερη σχέση μεταξύ μάθησης και έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, καθιστώντας το ένα υπερσύγχρονο εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων.

Παρέχοντας ποιοτική και πρωτοπόρα εκπαίδευση σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον με υψηλές προοπτικές εργοδότησης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί μια κορυφαία επιλογή για να βιώσεις τη φοιτητική σου εμπειρία!

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορείτε να βρείτε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ