«Δεν παίρνω ανάσα» ερμηνεύει συγκλονιστικά η 15χρονη Γεωργία Νεοκλέους

Το νέο τραγούδι των Κακογιάννη-Κουζάλη, αφορμή για τη δημιουργία του οποίου στάθηκαν οι «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην Κύπρο από τον ΘΟΚ.

Το video του τραγουδιού έγινε άμεσα viral, ξεπερνώντας σε δύο μέρες τις 200,000 προβολές, ενώ μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 3.000 likes.


Μετά την επιτυχία του «Έρωτα του γητευτή», ο οποίος ξεπέρασε τα 4,000,000 προβολές σε Facebook και YouTube, χωρίς τη στήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας ή την προώθηση από οποιοδήποτε μέσο, η ομάδα των Κώστα Κακογιάννη, Πάμπου Κουζάλη και Γεωργίας Νεοκλέους επιστρέφει δυναμικά με το «Δεν παίρνω ανάσα».

Πρόκειται για ένα τραγούδι γροθιά ενάντια στην καταπίεση και τη χειραγώγηση από κάθε μορφής εξουσία. Η απάντηση στα δύσκολα που περνούν οι νέοι, αλλά και όλοι οι πολίτες αυτή την περίοδο, είναι η άδολη αγάπη που βρίσκει τον δρόμο της καρδιάς.

Στην εναλλακτική φόρμα του τραγουδιού, που δεν ακολουθεί το πρότυπο κουπλέ-ρεφρέν, η 15χρονη ταλαντούχα ερμηνεύτρια μάς συγκλονίζει με τις εναλλαγές των συναισθημάτων οργής, λύπης, ελπίδας και αγάπης που προβάλλει.

Αφορμή για τη δημιουργία του «Δεν παίρνω ανάσα» στάθηκαν οι «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην Κύπρο από τον ΘΟΚ και για τους οποίους ο Κώστας Κακογιάννης υπογράφει τη μουσική. Όταν ο σκηνοθέτης Βαρνάβας Κυριαζής ζήτησε από τον Κύπριο συνθέτη να βρει ένα παιδί για τις δύο παραβάσεις του έργου, ο δεύτερος πρότεινε τη μικρή Γεωργία.

Έτσι ανάμεσα στα δέκα χορικά της δράσης του έργου παρεμβάλλονται και τα δύο τραγούδια των παραβάσεων, που γράφτηκαν ειδικά από τους δύο δημιουργούς για τη φωνή της Γεωργίας: το «Δεν παίρνω ανάσα» και το «Άστραψεν η Ανατολή», ένα ερωτικό τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο.

Οι ηχογραφήσεις και τα βίντεο των τραγουδιών που γυρίστηκαν από τον Κώστα Κακογιάννη με τη βοήθεια του φωτιστή Γιώργου Κουκουμά, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και διανθίζονται με σκηνές από τις πρόβες του έργου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου του Γ΄ στη Λευκωσία.

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ Κακογιάννης / Κουζάλης / Γεωργία Νεοκλέους

Επιτέλους εκατάφερα να το ολοκληρώσω - με τέσσερις μέρες καθυστέρηση, αλλά όντως εφκήκεν η πίστη μου, τόσο για την ενορχήστρωση όσον τζαι για το μοντάζ! Νιώθω όμως πολλά περήφανος για το αποτέλεσμα. Για τους υπέροχους στίχους του Πάμπου, που σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο το τι βιώνουν οι νέοι μας, αλλά και εμείς που πλέον δεν θα παίρνουμε ανάσα και λόγω μάσκας :) Ακόμα ένας λόγος που σαίρομαι είναι που με τούτον το απαιτητικό τραγούδι σε εναλλαγές συναισθημάτων τζαι ερμηνείας, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο για τη 15χρονη Γεωργία μας, που πλέον είναι πιο ώριμη από ποτέ! Θα είμαι πανευτυχής, αν σας αρέσει τζαι εσάς! -----------ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ/ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ------------ «ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ» μουσική, βίντεο & ενορχήστρωση ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ ερμηνεύει η 15χρονη ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ Παράβαση Α΄ από τους «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή για τον ΘΟΚ κινηματογράφηση & φωτισμοί Γιώργος Κουκουμάς χειρισμός drone, επιπλέον κινημτογραφήσεις και μοντάζ: Κώστας Κακογιάννης Σε καλύτερη ποιότητα στο YouTube και χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις! https://youtu.be/8ZLOFiFvnbU Aν σας αρέσουν τα βίντεο μας θα τα βρείτε στο κανάλι μας www.youtube.com/parakentro -------------------------- I CAN'T BREATHE music and video COSTAS CACOYANNIS lyrics PAMBOS KOUZALIS performed by GEORGIA NEOKLEOUS from the National Theater of Cyprus (THOC) Aristophane's "The Acharnians" ------------------------- ------------ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ----------- ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ Δεν παίρνω ανάσα Μου πατάτε το λαιμό μου Δεν παίρνω ανάσα Αφήστε με να χτίσω τον κόσμο τον δικό μου Κι ας μου καρφώνετε τα πόδια μου στο χώμα τα φτερά μου δεν τα είδατε ακόμα Αν θαρρείς πως θα γλιτώσεις όποια πέτρα κι αν σηκώσεις πάλι εμένα θ’ ανταμώσεις Αν τολμάτε, κοιτάχτε με στα μάτια Την πατρίδα μου την κάνατε κομμάτια Μα εγώ που ξέρω μονάχα ν’ αγαπώ Μα εγώ που ξέρω το δρόμο θα τον βρω στην καρδιά σας για να μπω Δεν παίρνω ανάσα Μου πατάτε το λαιμό μου Δεν παίρνω ανάσα Έχει τον τρόπο, δραπετεύει το μυαλό μου Κι ας μου κλειδώνετε την πόρτα για καλό μου τα φτερά μου θα με πάνε στ’ όνειρό μου Costas Cacoyannis B Costas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Costas Cacoyannis Kostas Kakogiannis Pambos Kouzalis Πάμπος Κουζάλης Pambos Kouzalis ΘΟΚ / THOC

Posted by Costas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ on Wednesday, 2 September 2020ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ https://youtu.be/8ZLOFiFvnbU

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ στο FACEBOOK https://www.facebook.com/c.cacoyannis/videos/692878714904605/

ΑΣΤΡΑΨΕΝ Η ΑΝΑΤΟΛΗ https://youtu.be/SFtIZZloe7Y

O ΕΡΩΤΑΣ Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ https://youtu.be/ibKpV4Z6IL4


Περισσότερες πληροφορίες www.facebook.com/c.cacoyannis


«ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΑΣΑ»
μουσική, βίντεο & ενορχήστρωση ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ
ερμηνεύει η 15χρονη ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ


Δεν παίρνω ανάσα

Μου πατάτε το λαιμό μου

Δεν παίρνω ανάσα

Αφήστε με να χτίσω τον κόσμο τον δικό μου


Κι ας μου καρφώνετε τα πόδια μου

στο χώμα τα φτερά μου δεν τα είδατε ακόμα


Αν θαρρείς πως θα γλιτώσεις

όποια πέτρα κι αν σηκώσεις

πάλι εμένα θ’ ανταμώσεις


Αν τολμάτε, κοιτάχτε με στα μάτια

Την πατρίδα μου την κάνατε κομμάτια

Μα εγώ που ξέρω μονάχα ν’ αγαπώ

Μα εγώ που ξέρω το δρόμο θα τον βρω

στην καρδιά σας για να μπω

Δεν παίρνω ανάσα

Μου πατάτε το λαιμό μου

Δεν παίρνω ανάσα

Έχει τον τρόπο, δραπετεύει το μυαλό μου

Κι ας μου κλειδώνετε την πόρτα για καλό μου

τα φτερά μου θα με πάνε στ’ όνειρό μου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ