Δύο Κύπριες δημιουργούν μικρά αριστουργήματα με το σμιλί

Και οι δύο περιγράφουν στη CITY τη διαδικασία ως πολύ δημιουργική, αλλά και απίστευτα χαλαρωτική, αφού τους προσφέρει ψυχική ηρεμία.

Article featured image
Article featured image

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πόσο λεπτή δουλειά χρειάζεται για τη δημιουργία ενός πλεκτού, αφού κάνοντας σμιλί είσαι αναγκασμένος να μετράς έναν έναν τους πόντους για να βγει τέλειο αποτέλεσμα, κάτι που προϋποθέτει να είσαι συνεχώς προσηλωμένος.

Τον τελευταίο έναν χρόνο οι περισσότεροι έχουμε ανακαλύψει όλοι τα διάφορα ταλέντας μας, λόγω της κατάστασης με τους περιορισμούς. Κάποιοι, παρόλα αυτά, δεν περίμεναν την πανδημία και την καραντίνα για να ασχοληθούν συστηματικά με το αγαπημένο τους χόμπι -στην προκειμένη περίπτωση με κάτι που προϋποθέτει χρόνο, υπομονή, φαντασία και μπόλικο μεράκι.

Μεράκι, λοιπόν! Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει περισσότερο τις δημιουργίες και των δύο γυναικών με τις οποίες μιλήσαμε στην προκειμενη περίπτωση.



HANDMADE BY ZEA

Η Ζέα δημιουργεί αποκλειστικά χρησιμοποιώντας σμιλί. Αν και το τελευταίο διάστημα επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή κούκλων με τις μορφές ζώων, εντούτοις φτιάχνει και οτιδήποτε άλλο της ζητηθεί -κυρίως παιδικά-, από σκουφάκια, μέχρι παπουτσάκια και ζακέτες.


zea1.jpg

zea4.jpg


Περισσότερο δουλεύει με παραγγελίες, ενώ ένας πολύ καλός τρόπος να πάρει κάποιος ιδέες ή να δει τη δουλειά της, είναι η σελίδα Handmade by zea στο Facebook.


zea2.jpg

zea3.jpg


Αν και πάντοτε αγαπούσε το πλέξιμο, συστηματικά ασχολείται με αυτό τα τελευταία 7 χρόνια. Το αγαπά αφού όπως λέει της προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. «Είμαι προσηλωμένη, αφού πρέπει να μετρώ συνεχώς πόντους και άρα ξεφεύγω από τα πάντα. Με το σμιλί μπροείς να δημιουργήσεις ό,τι θέλεις!».


133508239_2223335237800458_4813805649913045747_o.jpg

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.



HANDMADE KNITTED CREATIONS

Από μικρή έφτιαχνε πλεκτά και τα χάριζε σε φίλους, συγγενείς και ξαδέρφια. Και επειδή πάντα λάμβανε ωραία σχόλια για τη δουλειά της, μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά και πιο συστηματικά, δημιουργώντας πλέον τόσο με τις σμπίλες όσο και με το σμιλί.


Πλέον, η Κ. δημιουργεί από τσάντες για ξεχωριστές εμφανίσεις, μέχρι πολύχρωμα - χαρούμενα χρηστικά αντικείμενα όπως ματάκια, cupcakes, στεφάνια, μαξιλάρια και παιχνιδιάρικα αξεσουάρ για μαλλιά.


Χριστούγεννα και Πάσχα πάντα φτιάχνει στολίδια, ενώ προσφέρει και επιλογές για μπομπονιέρες, αλλά και δώρα για τα παιδιά και τις δασκάλες / τους δασκάλους.


Και σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει η Κ. στη CITY, η ενασχόλησή της με το πλέξιμο της χαρίζει χαλάρωση και ψυχική ηρεμία, μέσως μιας απόλυτα δημιουργικής διαδικασίας.


Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ