Ο «Σαμάνος του Καπιτωλίου» δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του όσες μέρες είναι στη φυλακή

Όχι γιατί διαμαρτύρεται για την άδικη κράτησή του. Άλλος είναι ο λόγος.

Article featured image
Article featured image

Η εικόνα του με περιβολή βίκινγκ ή ό,τι άλλο ήταν αυτό που φόρεσε, για να εισβάλει στο Καπιτώλιο, την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ, για να διαλύσουν τη διαδικασία επικύρωσης της εκλογής του Joe Biden, έγινε χωρίς υπερβολή παγκόσμιο viral, επιβεβαιώνοντας αν μη τι άλλο τη γελοιότητα της πράξης.

Ο κατά κόσμον Jacob Chansley, ο οποίος εμφανίστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα και συνελήφθη, στις 8 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του, όχι για να διαμαρτυρηθεί για την άδικη σύλληψή του, αλλά γιατί οι φυλακές δεν του παρέχουν αποκλειστικά οργανικές τροφές.

Σύμφωνα με τη δημόσια συνήγορο που του παρέχει η πολιτεία, καθώς ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα, ο 33χρονος Chansley από τις 8 του μήνα μέχρι και σήμερα δεν έχει φάει καθόλου αφού εδώ και χρόνια η δίαιτά του περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο οργανική τροφή και οτιδήποτε άλλο μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Μάλιστα σε δηλώσεις της η μητέρα του υποστήριξε πως όταν δεν τρώει οργανικό φαγητό μπορεί να αρρωστήσει πολύ σοβαρά.

Το δικαστήριο θεώρησε πως το γεγονός είναι όντως ανησυχητικό και θα προσπαθούσε να κάνει ένα διακανονισμό ούτως ώστε να λαμβάνει ειδικό μενού που ταιριάζει με τις διατροφικές του προτιμήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ