Σήμερα, Τετάρτη, η πιο κρύα μέρα του χειμώνα (μέχρι στιγμής)

Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία.

Article featured image
Article featured image


Η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας και το αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες, κινούνται σήμερα ανατολικότερα, με αποτέλεσμα την σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές μετά το μεσημέρι.


Πρόγνωση από το kitasweather.com

Παράλληλα σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται η κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από αύριο Πέμπτη, πιο υψηλές πιέσεις θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

Σήμερα Τετάρτη, ο κύριος άξονας της σφήνας ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα κινηθεί ανατολικότερα από την περιοχή μας μέχρι αργά το πρωί προς νωρίς το μεσημέρι, ενώ πεδίο υψηλών πιέσεων θα αρχίσει να εγκαθίσταται στην περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Παρόλα αυτά, κατά το πρώτο μισό της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να παρατηρούνται κάποια μεμονωμένα φαινόμενα, με τα όποια φαινόμενα να είναι υπό την μορφή χιονιού από τα περίπου 600 μέτρα και άνω ενώ χιονόνερο ή παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες πιθανόν να παρατηρηθούν έως περίπου 100-200 μέτρα πιο κάτω. Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη αναμένεται η κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, πιο υψηλές πιέσεις θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον κυρίως αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί σταδιακά γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Οι γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχίσουν και κατά το σαββατοκύριακο, με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή. Τάση αλλαγής του καιρικού σκηνικού φαίνεται προς το τέλος του μήνα, με τη πιθανότητα νέες διαταραχές να επηρεάσουν την περιοχή μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ