«Τον χώρισα, μετά από 13 χρόνια, όταν ανακάλυψα πως βλέπει κρυφά πορνό»

Ζούσαν μαζί και πήγαιναν για γάμο, μέχρι που ανακάλυψε πως βλέπει κρυφά πορνό. Τον χώρισε αλλά της λείπει και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Article featured image
Article featured image


Όπως διηγείται στην ιστορία της, το πρόβλημά της δεν είναι το ότι βλέπει πορνό, αλλά το ότι για χρόνια της έλεγε ψέματα και ακόμα και τη στιγμή που αυτή τον ανακάλυψε, την κορόιδευε μπροστά στα μάτια της. Η ίδια έστειλε την ιστορία της στην «Guardian» για να λάβει απάντηση από την Ψυχοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στις σεξουαλικές διαταραχές - Pamela Stephenson Connolly.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, του περασμένου Μαΐου, χώρισα με τον σύντροφό μου, έπειτα από 13 χρόνια. Σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και ζούσαμε μαζί. Μάλιστα, ψάχναμε σπίτι για αρκετό καιρό, πριν μετακομίσουμε τελικά σε αυτό που άρεσε και στους δύο μας. Μέναμε οι δύο μας, μαζί με την κόρη μου, που κινείται πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Φτιάχναμε το σπίτι και τον κήπο μαζι, και συνεχώς μου έλεγε πως αυτό είναι το σπιτικό μας. Λίγο καιρό μετά αφυπηρέτησε, αλλά αποφασίσαμε να κρατάμε τα σαββατοκύριακα, ο καθένας για τον εαυτό του. Ωστόσο, η συμπεριφορά του είχε αλλάξει, ήταν διαφορετικός, μέχρι που ανακάλυψα πως είναι εθισμένος στο πορνό, από πολύ πριν γνωρίσει εμένα. Μια συνήθεια που για 13 χρόνια που ήμασταν μαζί, ισχυριζόταν πως δεν τον ενδιέφερε ποτέ.

Το ζητούμενο δεν είναι το πορνό, ούτε και είναι αυτό που με ανησυχεί. Το πρόβλημά μου είναι το ότι με εξαπάτησε. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε ψέματα, όταν τον ξεμπρόστιασα. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Εισηγήθηκα να πάμε σε κάποιον σύμβουλο, αλλά αρνήθηκε. Τον χώρισα. Μου λείπει η φιλία του, πίστευα πως ήμασταν αδελφές ψυχές. Πλέον δεν ξέρω αν μπορώ να δεχτώ την ιδέα πως για όλη μας τη ζωή θα κοιτά και κάπου αλλού για ικανοποίηση. Εξακολουθούμε να έχουμε επαφή μέσω τηλεφώνου. Μήπως υπερβάλλω ή πρέπει να κόψω εντελώς όλους τους δεσμούς και να προχωρήσω.


Ένα ενδιαφέρον στην πορνογραφία από ενήλικες άντρες και γυναίκες είναι σύνηθες και λογικό. Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί την πορνογραφία τόσο συστηματικά που επηρεάζει αρνητικά τη ζωή, τη δουλειά ή την ερωτική του σχέση. Ακόμα, εάν το άτομο ελκύεται από πορνογραφικές εικόνες μη συναινετικού σεξ, ίσως εμπνευστεί για να εφαρμόσει και ο ίδιος αντίστοιχες πρακτικές.

Μερικά άτομα πιστεύουν πως ο αυνανισμός αφαιρεί από την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό να κατηγορήσω ένα άτομο που παρακολουθεί πορνό ελεγχόμενα ότι πάσχει από ψυχαναγκασμό.

Για εμένα το πιο είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Είναι απόλυτα κατανοητό και λογικό να μην επιθυμείς να συνεχίσεις τη ζωή σου με κάποιον αναξιόπιστο, ειδικά από τη στιγμή που στο ίδιο σπίτι θα πρέπει να φροντίζεις και την κόρη σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ