«Έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Η Μαίρη Συνατσάκη απαριθμεί, σε ένα βίντεο, μία σειρά από ενέργειες που βίωσε από ανήλικο κορίτσι και θεωρούνται σεξουαλική βία.

Article featured image
Article featured image

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε δημοσίως για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί, με αφορμή το κίνημα #Metoo, που ξεκίνησε μετά την σχετική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σε βίντεο με τίτλο «Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία» στο κανάλι της στο YouTube, η γνωστή παρουσιάστρια είπε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές ενώ απαρίθμησε επίσης μια σειρά από ενέργειες που θεωρούνται σεξουαλική βία, εξηγώντας με επιστημονικές παραπομπές γιατί οι γυναίκες επιλέγουν τη σιωπή.

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε πως οι δυο πρώτες φορές που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση συνέβησαν όταν ήταν ακόμη ανήλικη, κάτι που θυμήθηκε -όπως εξηγεί- ως εκλάμψεις σε μια ψυχολογική συνεδρία, ενώ η τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη.


«Ένας ακόμη λόγος που κάνω αυτό το βίντεο είναι γιατί εγώ, προσωπικά, έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα στη ζωή μου, σεξουαλικής παρενόχλησης. Και κάθε φορά που σε κάποιον δικό μου άνθρωπο θέλω να μιλήσω γι' αυτό, αναγνωρίζω πολλά από τα στοιχεία που σας διάβασα.

Θέλω να το υποτιμήσω, θέλω να πω ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο κάτι άλλο που έχει συμβεί κάπου αλλού, ότι δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν αλλά μήπως ήταν και γι' αυτό δεν το συζητάω», αναφέρει στο βίντεο. Όπως λέει, το πρώτο σκηνικό συνέβη όταν ήταν 7 ή 8 χρονών.


«Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς και το άλλο έγινε όταν ήμουν 17. Θυμήθηκα αυτά τα περιστατικά πολλά χρόνια αργότερα αφού είχα ξεκινήσει από τα 19 μου ψυχοθεραπεία, το θυμήθηκα σαν έκλαμψη, έσκασε στο μυαλό μου η πληροφορία κάποια στιγμή σε ένα ψυχοθεραπευτικό session».

Και συνεχίζει: «Είμαι ένας άνθρωπος που έζησε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον πάρα πολύ ανοιχτό με την έννοια ότι δεν είχα μια μαμά και έναν μπαμπά που θα με μάλωναν αν τους έλεγα κάτι τέτοιο ή θα με έκαναν να αισθανθώ ντροπή, μου μίλησαν νωρίς για πράγματα όπως ήταν το σεξ και η προφύλαξη. Ωστόσο η προσωπική μου ντροπή δεν άντεχε να μιλήσει γι' αυτά τα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ