Παιδιά Δημοτικού στη Λεμεσό έστειλαν μήνυμα στον Ιταλό street artist Millo

Έφτιαξαν με μαρκαδόρους το έργο του και μέσω ενός μηνύματος τού είπαν όλα αυτά που ένοιωθαν για την άσχημη τροπή που πήραν τα πράγματα σε σχέση με το έργο του στην Πάφο. Ποια η αντίδραση του καλλιτέχνη.

Article featured image
Article featured image


Πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα της δασκάλας των παιδιών:

Μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, μα και της Τέχνης, πάντα σε συνδυασμό με την τρέχουσα επικαιρότητα διαβάσαμε δύο άρθρα σχετικά με την καταστροφή του έργου με τίτλο «Ready», του γνωστού street artist Millo.

Τα παιδιά στεναχωρέθηκαν που κάτι τέτοιο έγινε στη χώρα μας. Είδαν την ανάρτηση του καλλιτέχνη, κατανόησαν τη στεναχώρια του και τη σύγκριναν με τη δική τους σαν θα ολοκλήρωναν ένα έργο σε ένα λευκό χαρτί και κάποιος θα το τσαλάκωνε και θα το πέταγε.

Στη συνέχεια, διαβάσαμε τη βιογραφία του καλλιτέχνη, την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί, τις θεματικές του, τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που θέλει να στείλει. Είδαμε κι άλλα έργα του σε άλλες πόλεις του κόσμου και πώς με την τέχνη του δίνει ζωή στα μουντά και γκρίζα κτήρια.

Συζητήσαμε για τον σεβασμό που δείχνουμε ως χώρα απέναντι στον πολιτισμό και στους καλλιτέχνες και τι χρειάζεται να αλλάξει.

Με λίγα μαρκαδοράκια λοιπόν και μπόλικη παιδική φαντασία οι δεκάχρονοι και εντεκάχρονοι μαθητές του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, στο μάθημα της τηλεκπαίδευσης, λόγω καραντίνας, προσπαθώντας να δώσουν κουράγιο στον Millo, αντέγραψαν το δικό του σχέδιο ώστε να παραμείνει για πάντα ζωντανό.

Μίλησαν για το πώς το έργο του συμβολίζει την ετοιμότητα για απόδραση, για διαφυγή από τον εαυτό μας και από τις πόλεις μας. Μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο που δούλεψε ο καλλιτέχνης.

Του έστειλαν στη συνέχεια γράμματα υποστήριξης και του ζήτησαν συγνώμη για αυτό που έκαναν οι μεγάλοι.

Υ.Γ. δασκάλας: Φαίνεται ότι δεν ήμασταν έτοιμοι (Ready) για το έργο σου ακόμη Millo. Συγνώμη.

143127937_10224466451836681_5913367077280933165_n.jpg


Τα γράμματα της Αγγελικής και της Θεσσαλίας (έργα των ıδίων και της Μαρίας):

Αγαπητέ κύριε Millo,

ήθελα να σας πω ότι οι εργασίες σας ήταν εντυπωσιακές, αλλά κάποιοι από ότι φαίνεται δεν το εκτίμησαν. Έτσι, σκέφτηκε η δασκάλα μας, η κυρία Ιζαμπέλλα, να σας κάνει να χαρείτε και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα από τα σχέδια σου- αυτό που έσβησαν, το Ready- και να σου στείλουμε και ένα γράμμα για να πάρεις κουράγιο και δύναμη.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το ξεχάσεις... αλλά προσπάθησε. Μην τα παρατάς. Και κάνε άλλα πιο πολλά και πιο πολλά έργα!

Με αγάπη Αγγελική

143069032_10224466451076662_5676424385139200582_n.jpg


Γεια κύριε Millo,

είμαι η Θεσσαλία και φοιτώ στο ΙΗ' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, στη Λεμεσό.

Κύριε Millo, έχουμε διαβάσει τα άρθρα για το τι έκαναν στην τοιχογραφία και λυπήθηκα. Έτσι, σκέφτηκα να σας προσκαλέσω να έρθετε στο σχολείο μας για να μας κανετε μια ζωγραφιά.

Εκεί, σας υποσχόμαστε πως δεν θα τη σβήσουμε ποτέ!

Ή αν δεν θέλετε το σχολείο μας, ελάτε και στην πόλη μας τη Λεμεσό που έχει πολλά γκρίζα κτίρια.

Ελπίζω να μην σας πλήγωσε τόσο πολύ αυτό που έγινε.

Με αγάπη Θεσσαλία

Σας ζητάμε συγνώμη για αυτό που έκαναν οι μεγάλοι...

Τα παιδιά της Κύπρου




Πιο κάτω η ανάρτηση-απάντηση του Ιταλού καλλιτέχνη:

Just got a message from the children of Cyprus ❤️ 🙏🏻

Δημοσιεύτηκε από Millo στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ